Haberler

Başkan Şahin: "Hedefimiz Kadını Sosyalleştirmek"

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarında eğitim alan 420 kadının 1000’e yakın eseri, Belediye Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı.

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarında eğitim alan 420 kadının 1000'e yakın eseri, Belediye Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı. Mesleki Eğitim Kursları Yılsonu Sergisi açılışına şiirleriyle renk katan Üç Boyutlu Resim Kursu Eğitmeni Gönül Türkmen'in annesi 81 yaşındaki Emine Türkmen, 'Atatürk' ve 'Bayrak' konulu şiirleriyle büyük alkış aldı.

Kadınları evden sokağa çıkarıp, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla 6 yıl önce Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarını başlattıklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Emine Türkmen'in Atatürk ve Bayrak sevgisini ortaya koyması ve daha da önemlisi törene katılanların bu şiirlere coşkuyla destek vermesinin, kadınların sosyalleştirilmesi yönünde hedeflerine adım adım ulaştıklarının açık bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek; "Son günlerde Atatürk ilke ve düşüncelerine durmadan olumsuz söylemler almış başını gidiyor. Musul'da kaçırılan Konsolosumuza ve oradaki vatandaşlarımıza, Türk topraklarına saldırılar almış başını gidiyor. Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın ne yazık ki her ne sebeple olursa olsun gönderden indirildiği bir süreci yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ümüzün ilkelerini ve düşüncelerini yaşatmak hepimizin boynunun borcu. Türk Bayrağı'nı gönderden indirmemek hepimizin boynunun borcu. Nasıl olacak bu? Böyle sosyalleşerek olacak. Böylesi çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne inanmış Türk kadını yetiştiği sürece bu devleti parçalamak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu bayrağı indirmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu milleti iki millet yapmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu millet dün de tek milletti, bugün ve yarın da tek millet olacak ve o milletin adı da Türk Milleti'nden başkası değildir. Bu devlet her zaman tek devlet, tek vatan, tek millet kalacak. En önemlisi bu bayrak sizlerin sayesinde her zaman tek bayrak kalmaya devam edecektir. İyi ki varsınız sevgili bayanlar, sizlerin sayesinde bizler buradayız" dedi ve konuşmasını Mesleki Eğitim Kursları'nda görev alan eğitmenler ve kursiyerleri tebrik ederek sona erdirdi.

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları Koordinatörü Mehtap Uyar ise, bu yılki kurslara Karşıyaka ve Balçova'dan da kursiyerlerin katıldığına dikkat çekerek; "Kurslarımızda öğrencilerimizle birlikte etkin ve verimli çalışmalarımızda gücümüzü Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin'den aldığımızı ifade etmek isterim" dedi ve çalışmalarına katkıları bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

2013-2014 eğitim öğretim yılında açılan Ahşap Boyama, Üç Boyutlu Resim, Tel Kırma, Mis Sabun, Kurdela Nakışı, Takı Tasarım, Kırk Yama ve Kumaş Desenleme Kursları'na katılan kursiyerlere sertifikalarını sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin; serginin açılışını İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay ve CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ile birlikte yaptılar. 21 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenler, kursiyerlerin eğitimleri süresince oluşturdukları el emeği göz nuru ürünlerini büyük bir beğeniyle izledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Menemen Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title