Haberler

Başkan Saatcı Büyükşehir Yasasını Ot Yolarak Protesto Etti

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı, eşofman giyerek belediye işçilerinin peyzaj çalışmalarına katıldı.

Muğla'nın Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili (DP) Behçet Saatcı, eşofman giyerek belediye işçilerinin peyzaj çalışmalarına katıldı. Çiçeklendirilen alanlarda yabani otları yolan Başkan Saatcı, "Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerine 'Çiçek böcekle uğraşın' dedi. Biz de uğraşıyoruz" diye tepki gösterdi.

Fethiye'de 4'üncü dönem için belediye başkanı seçilen Behçet Saatcı, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerin yetkilerinin kısıtlandığını savunarak, Fethiye'nin il olması gerektiğini söyledi. Yasa nedeniyle ilçede hizmetlerin aksadığını belirten Başkan Saatcı, Büyükşehir Yasası'nı eleştirerek ilginç bir protestoya imza attı.

BELEDİYE İŞÇİLERİYLE OT YOLDU

Behçet Saatcı, saat 07.00'de Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün peyzaj çalışmalarına katıldı. Eşofmanıyla Çarşı Caddesi'ne gelen Saatcı, belediye işçileriyle birlikte çiçeklendirilen alanlardaki yabani otları yoldu. Saatcı'yı eşofmanıyla çiçek yolarken gören Fethiyeliler büyük şaşkınlık yaşadı. Saat 10.00'a kadar belediye işçileriyle çalışıp ot yolan Başkan Saatcı, daha sonra Fethiye Belediyesi'ndeki makamına gelerek başkanlık mesaisine başladı.

'BÜYÜKŞEHİR YASASI ÇİÇEK BÖCEKLE UĞRAŞIN' DEDİ

Daha önce de belediye işçileri ile temizlik ve peyzaj çalışmalarına katıldığını anlatan Saatcı, ilçe belediyelerinin yetkilerini kısıtlayan Büyükşehir Yasası'na sitem etti. Saatcı, "Büyükşehir Yasası ilçe belediyelerine 'çiçek böcekle uğraşın' dedi. Biz de uğraşıyoruz" diye konuştu.

AFİŞLERLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Behçet Saatcı daha önce Fethiye'de cadde ve sokaklara astırdığı afişlerle gündeme gelmişti. Saatcı, 2011 yılında Fethiye Belediyesi'ne ait projeleri onaylamadığı gerekçesiyle Ak Partili bakanları halka şikayet eden afişler astırdı. Başkan Saatcı, geçen yıl da astırdığı Türkçe ve Kürtçe afişler nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi tarafından disipline sevk edilince partisinden istifa edip DP'ye geçti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Behçet Saatcı Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title