Haberler

Başkan Pektaş: "Birlikte Üretip, Birlikte Paylaşacağız"

Konak'a bağılı Gültepe Semti'nde kadınların ürettiği el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, dayanışmanın ve paylaşmanın önemine değindi.

Konak'a bağılı Gültepe Semti'nde kadınların ürettiği el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, dayanışmanın ve paylaşmanın önemine değindi. Üretimin en güzelinin birlikte üretmek olduğunu söyleyen Pekdaş, "Konak'ta birlikte üretip, birlikte paylaşacağız" dedi.

Konak Belediyesi Gültepe Semt Merkezi'nde eğitim gören 240 kursiyerin el emeği ürünleri düzenlenen yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Takı tasarımından iğne oyasına kadar birçok el işi ürünün yer aldığı serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş gerçekleştirdi. Gültepe Semt Merkezi'nde düzenlenen açılışa kursiyerlerin yanı sıra, mahalle muhtarlarıyla, semt sakinleri de katıldı. Sergi salonuna gelişi sırasında kursiyer kadınların alkış ve sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Pekdaş, onlarla tek tek kucaklaştı.

"BİZ SİZLERDEN GÜÇ ALIYORUZ"

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Pekdaş, Konak Belediyesi bünyesinde 9 semt merkezinin bulunduğuna dikkat çekerek, bu merkezlerde verilen kurslara özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Mevcut kursların önümüzdeki dönem de devam edeceğini ancak daha nitelikli hale getirileceğini belirten Başkan Pekdaş; "Ürettiklerinizi bugün bizlerle paylaşıyorsunuz. Üretmek elbette güzel ama en güzeli birlikte üretmek. Burada olmak sadece el becerilerini geliştirmek değil, aynı zamanda bir araya gelmek, paylaşmak demek. Buraya gelerek çalışmalarımıza güç verdiniz, anlam kattınız. Belediyenin varlığında sizleri görüyoruz. Biz sizlerden güç alıyoruz. Konak'ta birlikte üretip, birlikte paylaşacağız. Bizlere güç vermeye, üretmeye, kent için düşünmeye devam edin" dedi. Serginin açılış kurdelesini Gültepeli kadın kursiyerlerle birlikte kesen Başkan Pekdaş, tel kırmadan dekoratif ev aksesuarlarına kadar birbirinden renkli ve farklı el işi ürünün yer aldığı sergiyi gezdi. Pekdaş, açılış sonrasında kadınlarla bol bol sohbet ederek, sorunlarını dinledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

sema pekdaş gültepe konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title