Haberler

Başkan Pekdaş'a Kent Konseyleri Birliğinden Ziyaret

’Marka kentler’ sözü yerine kentlerin insanı öne koyan yaklaşımlarla tanımlanması gerektiğini savunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kentlerin ruhunu yakalamak gerektiğini dile getirdi.

'Marka kentler' sözü yerine kentlerin insanı öne koyan yaklaşımlarla tanımlanması gerektiğini savunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kentlerin ruhunu yakalamak gerektiğini dile getirdi.

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti. Kent kimliği ve kent konseylerinin işlevlerinin görüşüldüğü buluşmaya Buca, Gaziemir, Karabağlar, Konak, Tire, Güzelbahçe, Foça, Narlıdere, Selçuk, Aliağa, Bayraklı, Çeşme, Seferihisar, Urla ve Karşıyaka Kent Konseylerinin meclis ve komisyon başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği'ni Konak'ta misafir etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Pekdaş, kent konseylerinin önemine vurgu yaptı. Kent yaşamında olduğu kadar yönetiminde ve örgütlenmesinde de insanın ön plana alındığı, mahalle kültürünün önemsendiği yaklaşımların olması gerektiğini dile getiren Pekdaş, kent konseylerinin bu anlamda birer kent örgütlenmesi olduğunu belirterek, "Kent konseyleri, çok kurumsal yapılar değil, kent örgütlemesidir. Kent konseylerini kent örgütlenmesine dönüştürmek lazım. Artık dünyada marka kentler sözü terk ediliyor. Çünkü her şey piyasa üzerinden, kar zarar ilişkisi üzerinden konuşulduğunda insan unutuluyor. İnsanı öne koyan yaklaşımlarla kentler tanımlanmalıdır, deniyor. Kentlerin ruhunu ve kimliğini yakalamak gerekiyor" diye konuştu.

İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri adına konuşan dönem sözcüsü Mürüvet Balcılar da, her ay olağan toplantılarını yaptıklarını; ancak bu toplantılara ek olarak sokaklarda da etkin çalışmak istediklerini ifade etti. Balcılar, "Biz kent konseyleri olarak sokaklarda olmalıyız. Biz belediyelerin birimi değiliz. Bizler gönüllü çalışan, güçlü olan ve değişimi isteyen bir yapılanma olmalıyız. Kentte yaşıyoruz ve kentin sorunları bizim de sorunumuz. Daha örgütlü çalışmalıyız, bizi yok saymalarına engel olmalıyız" dedi. Ziyaret sonunda dönem sözcüsü Balcılar, kent konseylerinin çalışmalarına verdiği destekten ötürü Başkan Pekdaş'a bir anı kalemi hediye etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Balcılar İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title