Haberler

Başkan Özhaseki, Talaslılarla Buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Talas- Bahçelievler Mahallesi Zeybek Sitesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Talas'ın yeşil alan ve sosyal tesis ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, 20 yıl önceki planlamadan doğan sıkıntıları dile getirdi.

Talas-Bahçelievler Mahallesi, Zeybek Sitesinde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Ak Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu katıldı. Toplantıda ilçe ile ilgili projelerini açıklayan Talas Belediye Başkan Adayı Palancıoğlu, Başkan Özhaseki ile birlikte Talas'ın ihtiyacı olan hizmetleri gerçekleştireceklerini kaydetti. Talas'ın gelecek 50 yılını en iyi şekilde planlayacaklarını ifade eden Palancıoğlu, kapalı pazar yeri, kapalı çocuk parkları, 24 saat açık olacak kütüphane, Talas evlilik merkezi gibi projeleri anlattı.

Başkan Özhaseki ise 2002 yılının Türkiye için, 1994 yılının da belediyecilikte Kayseri için bir milat olduğunu ifade ederek yapılan hizmetlerden bahsetti. Bugüne kadar yapılanların yanı sıra önümüzdeki günlerde başlayacak olan pek çok önemli proje olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, bunlardan biri olan Hava İkmal Şehir Parkı ilgili bilgi vererek şöyle konuştu: "Hava İkmal'in fabrikaları 1926'da yapıldı fabrika. Fabrika binaları yetersiz kalıyor. Komutanlarımızla görüştük. Onlar çok geniş hangarlar istiyorlar. Fabrikanın da Erkilet'teki Fasbat tesislerine taşınmasını gündemde. Taşınma işinin hepsini üstleniyorum dedim. Buraya yurt dışında Cantral Park denilen Şehir Parkı'nı yapacağız. 3 milyon metrekarelik bir arazi burası. Prensipte anlaştık ve yazışmalar devam ediyor."

Talas ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, "Talas'ta en büyük sıkıntı planlama sıkıntısı. 20 yıl önceki planlamada kütleler konuldu. Özellikle Anayurt tarafında yoğunluk söz konusu. 20 yıl önce yapılan planlamada yeşil alanlar, sosyal ve spor mekanları düşünülmemiş. Planlar yapılmış, kütlelerin sahipleri var, dolayısıyla kaldıramıyorsunuz. Talas Adayımız Mustafa Palancıoğlu haritacı. Bizim Büyükşehir Belediyesinde de bir süre danışmanlık yaptı. Şu an Talas'ın derdine derman olacak bir isim" diye konuştu.

Başkan Özhaseki Talas'la ilgili başta raylı sistem projesi olmak üzere diğer projeleri de detaylarıyla açıkladı ve vatandaşların sorularını da cevapladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçelievler Mahallesi Mehmet Özhaseki Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title