Haberler

Başkan Özgökçe'den Regaip Kandili Mesajı

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özgökçe, dayanışma ve birlikteliklerimizin arttığı, bağlarımızın güçlendiği kutsal günlerimiz, aynı zamanda sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşımların da yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu söyledi. Birlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine de dileyen Başkan Özgökçe, "Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Bugünler, Hakk'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek, Yüce Allah'tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen Mehmetçiklerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Regaip'in rağbet edilen, çok kıymet verilen, ihsan ve bağış anlamına geldiğini söyleyen Başkan Özgökçe, sözlerine şöyle devam etti:

"Regaip gecesi; müminlere Allah'ın rahmetinin bol bol ihsan edildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gecedir. Regaip Kandili'yle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir. Bu gecenin feyz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını, barış ve huzur getirmesini, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Regaip Kandili bizlere; Allah'a, Peygamberimize, dinimize, ailemize, milletimize karşı sorumluluklarımızı hatırlatmalı, haram ve yasaklardan uzaklaşmamıza vesile olmalıdır. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Özgökçe Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title