Haberler

Başkan Özcan Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile CHP Mezitli Belediye Başkan adayı Neşet Tarhan, seçim çalışmaları kapsamında Acar Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile CHP Mezitli Belediye Başkan adayı Neşet Tarhan, seçim çalışmaları kapsamında Acar Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

Buluşmada Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mezitli ile ilgili yatırımlarından bahseden Başkan Macit Özcan, 2006 yılına kadar Mezitli ilçesinde yaşayanların artezyen suyu kullandıklarını belirterek, "Ayrıca 2 gün yağmur yağması sonucu Mezitli'nin bütün caddeleri sular altında kalıyordu. Bu sorunu çözmek için Mezitli'de 25 kilometre altyapı çalışması yaptık ve şu andaki görünümüyle Mezitli Ankara'nın Çankaya'sı konumundadır" dedi.

Mezitli ve Tece arasındaki kanalizasyon yapım işinin Dünya Bankası'ndan alınan kredi ile önümüzdeki hafta başlatılacağı bilgisini de veren Özcan, "15 Şubat 2014 Cumartesi günü Mezitli-Tece arasındaki kanalizasyon yapımının temelini atacağız. 17 milyon Euroluk bir maliyeti olan söz konusu çalışma ile bu kanalizasyon sisteminde toplanan pis sular, yine bu iş kapsamında Mezitli'de kuracağımız atıksu arıtma tesisinde biyolojik ve kimyasal arıtmaya tabii tutulacak ve denize temiz su olarak deşarj edilecek. 2 yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanacak olan bu tesis sayesinde, Mezitli-Tece arasındaki yazlıklardan daha rahat bir şekilde denize girilebilecek" diye konuştu.

Mezitli'nin de kuzeye kayması gerektiğini savunan Özcan, "Mezitli şu an sahil kesimine sıkışmış durumda. Mezitli'nin de genişleme alanı tıpkı Mersin gibi kuzey bölgesi. Yenişehir ilçesinde olduğu gibi, Mezitli'de de kuzey bölgesinin gelişmesine öncülük edecek yatırımlar yaparak, Mezitli'nin kuzey kesiminde yeni bir yerleşim alanını hayata geçirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Mezitli'de belediyeciliği iyi bilen, tecrübeli bir ismin aday olduğunu kaydeden Özcan, "Bizim Neşet Bey'in seçimi kazanması konusunda bir şüphemiz yok. Kendisinin belirttiği gibi en az yüzde 60 oyla seçilmesini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içinde Neşet Bey'le el ele vererek Mezitli'ye güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda site sakinlerinin Mezitli ile ilgili sorunlarını da dinleyen Özcan, "Sorunlarınızı tek tek not aldım. Asfalt, kaldırım taşı, ışıklandırma gibi sıkıntıları hemen çözeriz. Ancak imarla veya yapı kullanma ile ilgili sıkıntılar anında çözülebilecek sorunlar değil. Bu sıkıntıları ancak yeni meclis oluştuğu zaman çözebiliriz. O yüzden sizden ricam mecliste elimizi güçlendirin ve Mezitli'den mümkün olduğu kadar çok meclis üyesini Büyükşehir'e gönderin ki sıkıntıların çözümünde muhalefet engeliyle karşılaşmayalım" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Macit Özcan Mezitli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title