Haberler

Başkan Özcan: "Çevre Projelerimiz Ders Konusu"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Kentimize çok önemli ve yüksek maliyetli çevre projelerini kazandırdık.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Kentimize çok önemli ve yüksek maliyetli çevre projelerini kazandırdık. Adeta çevre projelerimiz ders konusu" dedi.

Çevre projeleriyle ilgili açıklama yapan Başkan Özcan, Mersin'i tertemiz bir denize kavuşturan Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4 yıl önce tam anlamıyla faaliyete geçtiğini kaydederek, "Yaklaşık 4 senedir aktif olarak faaliyette olan Atıksu Arıtma Tesisi'nde günde 170 bin metre küp su arıtılmaktadır. Bu sebepten dolayı şu an Mersin'in her köşesinden rahatlıkla denize girilebilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü'nün her ay yaptığı ölçümlerde deniz kirliliğinin en fazla 1.000 olması kabul edilirken, bu oran şu anda 200 civarında görünmektedir. Yani denizimiz normalin 5 katı daha temiz." dedi.

Öte yandan 5 yıl önce Çavuşlu'da bulunan ve bölge halkının sağlığını olumsuz yönde etkileyen katı atık tesisini rehabilite ederek, spor ve park alanı haline getirdiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, "Şu an merkeze bağlı 4 merkez ilçe ile 40'ın üzerindeki yakın köyün ürettiği günlük bin tona yakın katı atık ile Atıksu Arıtma Tesisi'nden elde edilen arıtma çamuru, ÇİMSA'nın kuzeyinde inşa ettiğimiz katı atık düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Son 5 sene içerisinde çevre anlamında Mersin'de Atıksu Arıtma Tesisi ile Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi gibi 2 önemli ve büyük projeyi hayata geçirdiklerini belirten Özcan, "Bunların yanı sıra, Atatürk Parkı ve Kültür Parkı'nı gezen vatandaşlarımızın, özellikle kağıt ve kuru yemiş kabukları ile bu yerleri kirletmemeleri çevre temizliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yine Kent Konseyi'nin bazı pilot bölgelerde uyguladığı, kaynağında ayrıştırma yöntemi ile atıkları toplama projemiz de büyük bir hızla devam etmektedir" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Macit Özcan Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title