Haberler

Başkan Öz'den 5 Yılda 230 Proje

Çankırı Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da 5 yılda gerçekleştirdiği 230 projeyi anlattı.

Çankırı Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da 5 yılda gerçekleştirdiği 230 projeyi anlattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Çankırı Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Recep Kula ve dernek üyeleriyle Soğanlık Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi'nde bir araya gelen Başkan Altınok Öz, Kartal'da 5 yılda yapılan 230 projeyi anlattı. Kartal'da "önce insan" yaklaşımıyla hizmet vermek için yola çıktığını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Göreve geldiğimizde önce insan yaklaşımını benimsedik. Engelsiz Bilgi Evi, Engelsiz Üretim Atölyesi'ni hayata geçirdik. Engellilere Akülü Araç Şarj İstasyonu kurarak engelleri aşmak için yola çıktık. Kadınlarımızı sosyal hayata katmak için Kadın Ürünleri Pazarı, Kadın Danışma Merkezi, Kadın Konukevi'ni açtık. Kartal Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi ile kadınlarımızın aynı çatı altında buluşmasını sağladık. 2009 yılında bir tane olan Çocuk Gelişim Merkezlerini beş yılda 11'e çıkardık. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğünü kurarak vatandaşlarımıza yol gösterdik. Mahallelerde düzenlediğimiz toplantılarla vatandaşlarımızla bir araya geldik ve bu toplantıların deşiflerinden oluşan "Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin" isimli kitabı çıkararak hem şehir plancıları, hem vatandaşlar, hem müteahhitler için bir bilgi kaynağı oluşturduk" dedi.

Sağlık konusunda Kartallılara çok sayıda imkan sunduklarının altını çizen Altınok Öz, " Türkiye'nin en fazla ihmal edilen, Türkiye nüfusunun yarısını ilgilendiren sünnet, sağlıksız ortamlarda yapılması durumunda, Hepatit başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalık vepsikolojik sorunlara neden olmaktadır. Sünnet ameliyathane ortamında, steril bir biçimde gerçekleştirilmesi gereken cerrahi bir operasyondur. Bu yüzden göreve geldiğimizde sadece belirli günde sağlıksız koşullarda değil, yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyasını başlattık. 5 yılda 6899 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sağlık konusundaki bu uygulamamız Marmara Bölgesi'ndeki 230 belediyenin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projelerinin seçildiği desteklendiği 'Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nda ödüle layık görüldü" diye konuştu.

"30 BİN VATANDAŞ DENİZLE BULUŞTU"

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Kartal'da yapılan kültürel etkinlikler ve sosyal tesislerden de bahseden Başkan Altınok Öz sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükada Sosyal Tesisi ile 30.000 vatandaşımıza denizle buluşma olanağı sağladık. Kapadokya Kartal Hotel ile Kartal arasında bir köprü oluşturduk. Kültür gezileri düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Kartal'ı festival, tiyatro, sinema etkinlikleri, şair, yazar ve sanatçılarla buluşturduk. Kartal Kent Konseyi ile Satranç Turnuvaları düzenliyoruz. Kartal'da gençlerimizin ve çocuklarımızın stratejik düşünme, bireysel karar alma ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla Satranç Kulübümüzü kurduk. Sinema atölyemiz ile sinemaya ilgi duyan gençlerimize bir yıl süreli haftada altı gün kamera, ışık, ses, kurgu, senaryo, kısa film ve belgesel türlerinde teorik ve pratik eğitim vererek onları hem Türkiye'nin sayılı Sinema Okulları'na giriş için hazırlıyor, hem de sektörde aranan çalışanlar olarak yetiştiriyoruz. Aynı zamanda Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulumuzu açtık." diyerek kültürel etkinliklerin devam edeceğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınok Öz Türkiye Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title