Haberler

Başkan Orhan Şehirder'e Konuk Oldu

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ŞEHİRDER’in ‘Ramazan Söyleşileri’ programına konuk olarak, şehir ve ramazan ölçeğinde Erzurum ramazanları ile belediyesinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ŞEHİRDER'in 'Ramazan Söyleşileri' programına konuk olarak, şehir ve ramazan ölçeğinde Erzurum ramazanları ile belediyesinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ŞEHİRDER) 'Ramazan Söyleşileri' programına konuk oldu. AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren'in de katıldığı programda Başkan Orhan, şehir ve ramazan bağlamında, Erzurum'daki ramazanlar ile belediyesinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ramazan ayının manevi hazzının en yoğun yaşandığı illerin başında Erzurum'un geldiğini ifade eden Başkan Orhan, orucu tam manasıyla tutan şehrin Erzurum olduğunu, gerek şehirde yaşayanların ve gerekse ramazan için şehre gelenlerin bu farkındalığı ciddi manada hissettiğini belirtti.

RAMAZAN, ERZURUM'DA ANLAM BULUYOR

Ramazan ayına has olan oruç, iftar, sahur ve teravih gibi terimlerin Erzurum'da farklı anlam bulduğunu kaydeden Başkan Orhan, kendisinin de üniversite eğitiminin ardından 9 yıl Ankara'da yaşadığını hatırlatarak, "Ramazan geldiğinde kendimi Erzurum'a atıyordum. Buradaki iklim koşulları oruç tutmaya müsait ve şehirdeki manevi hava gerçekten insanı farklı bir yere sürüklüyor. Paylaşma, yardımlaşma, kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştiği bu huzur ve bereket ayı, Erzurum'da farklı bir iklimde, farklı bir atmosferde yaşanıyor." dedi. Eski ramazanların Erzurum'da özelliğini kaybetmediğini vurgulayan Başkan Orhan, ilkokula giderken ilk ramazan orucunu tuttuğunu ve dedesinin de kendisini omuzlarında taşıdığını belirterek, Erzurum'da ilk oruç tutan çocuğun omuzlarda taşınması geleneğinin halen sürdüğünü sözlerine ekledi.

İLÇEMİZİN KALKINMA POTANSİYELLERİNİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ

Başkan Orhan, söyleşi programında belediyesinin yaptığı çalışmalar ve ilçenin kalkınma potansiyelleri hakkında da bilgiler verdi. Erzurum'un gelişime açık bölgelerinin başında Aziziye ilçesinin geldiğine dikkat çeken Başkan Orhan, "İlçemizde başta kentsel dönüşüm olmak üzere, sosyal ve kültürel belediyecilik açısından ciddi çalışmalar yapıyoruz. Termal turizme yeni bir ivme kazandırmak adına termal tesislerimizle ilgili önemli adımlar atıyor, yeni yatırımlar için de girişimlerde bulunuyoruz. İlçemizin kalkınma potansiyelleri barındıran değerlerini birer birer harekete geçirerek, örnek bir yaşam merkezi oluşturma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

AKDAĞ, ALA VE ERZURUMLU BÜROKRATLAR EN BÜYÜK ŞANSIMIZ

ŞEHİRDER Başkan Murat Ertaş'ın 'Erzurumlu bakan ve bürokratlardan yeterince istifade edebiliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu da cevaplandıran Başkan Muhammed Cevdet Orhan, "Bu bağlamda bir belediye başkanı olarak kendimizi oldukça şanslı görüyoruz. Çünkü gerek Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, gerekse İçişleri Bakanımız Efkan Ala başta olmak üzere, Cengiz Yavilioğlu ve Orhan Yeğin gibi bakan yardımcılarımızdan, Selami Altınok müsteşarımızdan ve diğer Erzurum milletvekillerimizden ciddi destek ve katkı alıyoruz. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in de ilçemize ve belediyemize önemli desteklerinin olduğunu vurgulamak istiyorum. Ben ilçe halkımız adına desteklerinden ötürü hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş da, Ramazan söyleşileri programıyla şehrin yöneticilerindeki Erzurum'u görmeye çalıştıklarına ifade ederek, Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından birisi olduğunu vurguladığı Başkan Orhan'a katılımından dolayı teşekkür etti.

Söyleşi programının sonunda Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Başkan Orhan ile ŞEHİRDER Başkanı Ertaş'a "Kur'an Mucizesi' isimli kitabını hediye etti. Murat Ertaş da, Başkan Orhan'a söyleşi anısına ŞEHİRDER şilti sundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Cevdet Orhan Murat Ertaş Aziziye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title