Haberler

Başkan Orhan'dan Uluslararası Atılım

Gambiya'nın Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie ile Ankara'da bir araya gelen Aziziye Belediyesi Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kardeşlik köprüsü kurdu. Turizm ve tarım ülkesi olan Gambiya'nin bir şehri ile Aziziye 'kardeş şehir' olacak.

Erzurum'un Aziziye ilçesinden, Afrika ülkesi Gambiya'ya kardeşlik ve turizm köprüsü kuruluyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Gambiya Büyükelçisi Momodou Badjie ve Büyükelçi Müsteşarı Sering Modou Njie ile bir araya geldi. Gambiya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde yapılan görüşmede turizm ve kardeşlik köprüsü kurulması için ilk adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde Aziziye ile Gambiya'nın bir şehri arasında kardeşlik protokolü imzalanacak.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, nüfusunun yüzde 90'ı müslüman olan, geçim kaynağı turizm, tarım ve hayvancılığa dayanan Afrika ülkesinin aynı zamanda liman kenti Gambiya ile kurulacak kardeşlik köprüsünün her iki ülke için de önemli bir kazanım olacağını söyledi.

ERZURUM AFRİKA PAZARINA ACILACAK

Gambiya'nın Afrika kıtasında yaklaşık 2 milyon nüfusuyla küçük bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, "Bu küçük Afrika ülkesinin Türkiye sevgisi oldukça büyük. 1965 yılında bağımsızlığını ilan eden Gambiya ile ülkemiz arasında karşılıklı olarak 2011 yılında büyükelçilikler açılmış ve bu sayede ilişkiler zirve yapmıştır. Gambiya aynı zamanda 15 üye ülke ve 300 milyon nüfusa hitap eden Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun da üyesi. Bu kardeşlik adımıyla ikili ilişkilerin gelişmesi yanında, Afrika Pazarı ile Erzurum'daki yatırımcı ve müteşebbislerin buluşmasına vesile olacaktır." dedi.

MAYIS AYINDA ERZURUM'A GELECEKLER

Mayıs ayında Gambiya Büyükelçisi Momodou Badjie ile beraberindeki bir heyetin de Erzurum'a geleceğini kaydeden Başkan Orhan, bu ziyarette Erzurum ve Aziziye'deki yatırım alanlarını gezdirerek, kapsamlı bir sunum yapacaklarını belirtti. Kurulacak olan turizm ve kardeşlik köprüsünü çok önemsediğinin altını çizen Başkan Orhan, "Erzurum'da da hemşehrilerimizle, işadamı ve bürokrasiyle bu kardeşlik bağının gelişmesi noktasında istişareler gerçekleştireceğiz. Başta turizm bağımız olmak üzere, kardeşlik damarlarımızı sağlam tutmak adına çalışmalar yapacağız. Mayıs ayında ağırlayacağımız heyetin ardından biz iade-i ziyaret gerçekleştirerek, değerlerimizi, kültürümüzü tanıtma ve tanıma fırsatı yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, popülaritesi her geçen gün yükselen Gambiya'nın 2017 yılında Dünya İslam Konferansı Örgütü'ne de ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

TÜRKİYE SEVDALISI BİR ÜLKE

Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie de, Başkan Orhan'a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına atılan adımları çok önemsediklerini ifade eden Badjie, 'Kardeş şehir' projelerinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Gambiya'nın Türkiye sevdalısı bir ülke olduğunu ifade eden Badjie, kardeşlik köprüleriyle her iki ülke halklarının kopmaz bağlarla birbirine bağlandığını, Gambiya'da Türkiye sevgisinin daha da pekiştiğini belirtti. Çok güzel ve tertemiz denize sahip olan ülkenin, Avrupalı turistler tarafından da tercih edildiğinin altını çizen Badjie, bu kardeşlik adımının her iki ülke turizminin de gelişmesine katkı sunacağını kaydetti.

Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşme sonunda Başkan Orhan, Büyükelçi Badjie'ye Oltu Taşı tesbih, yöresel ehram kıyafetinden üretilmiş ürünler seti ile belediyenin kültür yayınları arasında yer alan eserlerden hediye etti. Badjie de Başkan Orhan'a Gambiya'yı tanıtan bir kitap hediye ederek uğurladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Cevdet Orhan Aziziye Gambiya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title