Haberler

Başkan Nuhoğlu'ndan Haydarpaşa'ya Milli Park Önerisi

Güncelleme:

Haydarpaşa Garı ve çevresiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, bölgeye milli park yapılması önerisinde bulundu.

Haydarpaşa Garı ve çevresiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bölgeye milli park yapılması önerisinde bulundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada Haydarpaşa ve Fikirtepe planlarını gündeme taşıdı.

Geçtiğimiz ay Haydarpaşa Garı'nın çatısında yapılacak restorasyonla ilgili Kadıköy Belediyesi'ne yapılan başvuruyu hatırlatan Nuhoğlu, tarihi binaya ek yapılmaması kaydıyla onay verecekleri şerhini düşerek düzenleme talebini reddettiklerini belirtti. Bu dönemde, yeni düzenlemelerin gar binasına zarar vereceği endişesinin yanı sıra gar çevresindeki bin 200 dönümlük arazinin kullanımı konusunda da kaygılar taşıdıklarını ifade eden Başkan Nuhoğlu, Bakan Şimşek'in açıklamalarından sonra bu kaygılarında haklı çıktıklarını söyledi.

Kadıköy Belediyesi'nin Haydarpaşa garı ve çevresini "turizm ve ticaret" alanına dönüştürecek projelerin iptali için açtıkları davaları hatırlatan Nuhoğlu, "Bütün yasal süreçlere rağmen Maliye Bakanı'nın yaptığı açıklama endişe vericidir. Bir yandan Haydarpaşa Gar binasının aslına uygun olarak restore edileceği ifade edilir ve bunun için belediyemizden ruhsat istenirken, bir yandan da özelleştirme ile gündeme gelmesi kaygılarımızın doğru olduğunu ortaya çıkarmıştır" dedi.

"MİLLİ PARK YAPALIM"

Kadıköy'de sağlık ocağı yapacak tek bir kamu arazisi kalmadığını iddia eden Başkan Nuhoğlu şöyle konuştu; "Burası İstanbul'da son kalan yeşil arazilerden. Bu bölge gelir getirecek bir yer olmak zorunda değil ki. Her yerden para kazanmak zorunda mıyız? Her yeri imara açmak zorunda mıyız? Bırakın burası da kamunun kalsın. Milli Park yapalım, vatandaşlarımız faydalansın."

"HAYDARPAŞA HALA MUAMMA"

Haydarpaşa Garı ile ilgili ne planlandığının hala muamma olduğunu söyleyen Nuhoğlu, "Haydarpaşa Gar mıdır? Gar olarak mı kalacaktır yoksa özelleştirme ile rant çevrelerine peşkeş mi çekilecektir? Haydarpaşa Gar olarak planlanıyorsa bu gelişmeden Maliye Bakanı'nın haberi yok mudur? Yoksa gizli bir gündem ile Kadıköy Belediyesi'nden koparılacak izinle, aslında Gar ile ilgili özelleştirme politikalarının başlatılması mı planlanmıştır?" diye konuştu.

"YEREL YÖNETİMLERE BIRAKIN"

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, tüm ülkeyi ilgilendiren büyük projelerle ilgili yerel yönetimlerin de sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Nuhoğlu,

"Siyasi iktidar Haydarpaşa Garı ve çevresindeki alanlara dair planlarını yerel yönetimlere bırakmalıdır. Bizler de bu alanların halkın ihtiyaç, beklenti ve kamusal kullanımına açılacak biçimde yeniden düşünülmesi için çaba göstermeliyiz. Kentin nefes borusu haline gelen bu bölgenin her metrekaresinin gelecekte ne olacağı İstanbulluların şeffaf biçimde öğrenmesi gereken bir haktır" dedi.

"BAŞKA İSTANBUL YOK"

İstanbul'un AVM'lere değil nefes alacak alanlara ihtiyacı olduğunu belirten Nuhoğlu, meclis üyelerine seslenerek Haydarpaşa Garı ve çevresi için siyasi parti ve politik görüş ayrımı gözetmeksizin herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı; "Başka İstanbul yok, İstanbul'u korumalıyız, bu sorumluluk bizim" dedi.

"SÜRECE BİZİ DE DAHİL EDİN"

Başkan Nuhoğlu, Fikirtepe planlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıları da İBB Meclisi'ne taşıdı. Dört yıldır sıkıntıların bitmediğini söyleyen Nuhoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçeler yazdık, yerel yönetim olarak bizim de düşüncelerimizi alın dedik. Burada 100 bin insan yaşayacak ve bunlar bizim vatandaşımız. Onların da görüşlerinin alınması lazım. Bu iş çok uzadığı için önümüze gelen planlara itiraz etmedik, onaylayıp gönderdik ama sıkıntılar sürüyor. Bu işin koordinasyon içinde yapılması lazım" dedi.

Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi'nin sadece ruhsat veren konumdan çıkarılarak sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

İBB İmar Komisyonu Başkan Yardımcısı Timur Soysal ise Fikirtepe konusunda Başkan Nuhoğlu'nun çekincelerine hak verdiğini ifade etti. Soysa, "Bölgenin dönüşümünde hazırlanan planlara CHP grubu da ciddi katkılar sundu. Planlamadan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6306 yasa kapsamında burayı riskli alan ilan etti. Donatı alanlarının yeniden planlanması için bir çalışma da yapacağını açıkladı. Bu aşamada bir sıkıntı yaşandı. Bakanlığın yeterli teknik personeli olmadığı için avan proje onayıyla ilgili gecikmeler oldu. Ama yerel seçimlerin hemen öncesinde bakanımız ve Topbaş bu bölgedeki son aşama için toplantı yapıldı. Avan projelerin İBB tarafından yapılması için bir karar alındı. 2-3 tane proje onun ardından onaylandı ve Kadıköy Belediyesi'ne ruhsatlandırma için gönderildi. Şuanda planların uygulanması için herhangi bir sıkıntı yok. Şuana kadar 8 avan proje onaylandı. 3 tanesi de inceleniyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadıköy Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Haydarpaşa İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title