Haberler

Başkan Mustafa Çelik'ten Üstü Açıkta Otobüste Brifing

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında üstü açık otobüste brifing düzenledi. Basın mensuplarına devam eden çalışmaları yerlerinde gösteren Başkan Çelik, "Rahmet okutacak işler yapmak istiyoruz." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı devam eden Sivas Caddesi yol yapım çalışmaları, Gültepe Bulvarı yol yapım çalışmaları, Mimsin-TOKİ arası alternatif bağlantı yolu çalışmaları, Mimarsinan Kavşağı-Harikalar Diyarı arası yol genişletme çalışmaları, Gesi Kavşağı-Kuzey Çevreyolu arası yol düzenleme çalışmaları ve Yeni Hal-Kızıklı Mahallesi arası yol yapım çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Üstü açık otobüste brifing veren Başkan Çelik, Sivas caddesinde yapımı devam eden çalışmaların neticesinde Sivas Caddesi üzerinde gidiş güzergahında Fuzuli kavşağı ile Tuna kavşağı arasında yer alan 725 metre uzunluğundaki mevcut 2 şeritli taşıt yoluna ilave olarak 1 şerit daha yapıldığını ve mevcut olan 7 buçuk metre taşıt yolunun genişliğinin 11 metreye çıkarıldığını kaydetti.

"Rahmet okutacak işler yapmak istiyoruz"

Göreve geldiklerinden bu yana kendilerinden istenen işlerin en iyisini yapmak için uğraştığını kaydeden Başkan Çelik, "Üzerinden yıllar geçse de 'Zamanında falan başkan geldi, bu yolları aştı ve Kayseri'nin böyle bir derdi kalmadı' dedirtecek bir iş yapalım diye istiyoruz. Bu da ulaşım ve toplu taşıma konusudur. Üzerinde bulunduğumuz Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, yıllar önce Osman Kavuncu'nun açtığı yoldur. Üzerinden yıllar geçse de hala rahmet okuyoruz. Yıllar sonra da bizimle ilgili rahmet okutacak projeler yapalım istiyoruz." şeklinde konuştu.

Güzergah boyunca otoparklar yapıldığını belirten Çelik, çalışmalarda bazalt bordür ve bazalt kaplama taş kullanılarak konforlu ve uzun yıllar hizmet edebilecek malzemeleri tercih edildiğini söyledi. Yakın zamanda temeli atılan Gültepe Bulvarı hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivas Caddesi, Kızılırmak Caddesi ve Mustafa Şimşek Caddesine alternatif olarak düşünülen, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarını birbirine bağlayacak olan Gültepe Bulvarı yapım çalışmaları devam etmektedir. Yolun toplam uzunluğu 2 bin 640 metre olup geliş ve gidiş istikametlerinde 3'er şerit olmak üzere toplam 6 şerit yol ve yaya yolları inşa edilmektedir. Kayseri'yi çok daha konforlu bir kent haline getirmek amacıyla yürütülen çalışma kapsamında 50 metre imar genişliğine sahip olan 3x3 şerit duble yol özelliğindeki Gültepe Bulvarı'nın hizmete sunulması ile birlikte şehrin doğu-batı aksındaki trafik akışında önemli bir rahatlama sağlanacaktır."

"Demiryolu 2 yıl içerisinde taşıyacağız"

Mimsin-TOKİ arasındaki alternatif bağlantı yolunun yapım çalışmasının devam ettiğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Şehrimizin önemli toplum konut alanlarından TOKİ ile Mimsin bölgesi arasında ulaşım imkanı sağlayacak olan 2 bin 750 metre uzunluğunda 50 metre genişliğinde imar yolu yapım çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu yol geliş ve gidiş istikametlerinde 3'er şerit olmak üzere toplam 6 şeritli olarak inşa edilmektedir. Yol platformunun her iki yanında 10'ar metre genişliğinde peyzaj alanları oluşturulacaktır. Ayrıca yol güzergahı boyunca yüzey sularının yola zarar vermesini engellemek amacıyla gerekli noktalarda menfez ve taşkın koruma kanalları inşa edilmektedir. Yol üzerinde altyapı kurumları tarafından yapılacak çalışmalara müteakip sıcak asfalt kaplama yapılacaktır." ifadelerini kullandu.

Başkan Çelik, Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve demir yolunun 2 yıl içerisinde şehir merkezinin dışına taşınacağını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çelik Gültepe Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title