Haberler

Başkan Mustafa Çelik,"Bizim Asgari Değil, Azami Müştereklerimiz Var"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali'ne katıldı. Pınarbaşı-Kaynar'da yapılan festivalde halka hitap eden Başkan Çelik, farklı yerlerden gelerek Anadolu'yu yurt edindiğimizi belirtti ve "Bir olmuşuz, bütün olmuşuz, en önemlisi de millet olmuşuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali'ndeki konuşmasına Çerkezce Hoşgeldiniz (Figeblağa) diyerek başladı. Türkiye'nin farklı illerinden ve yurtdışından büyük bir katılımın olduğu festivalde Çerkeslerle bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çelik, "Sizlerin de bildiği gibi Kayseri Çerkes vatandaşlarımızın en çok bulunduğu illerin başında geliyor. Uzunyayla ise Çerkesler arasında en çok bilinen, tanınan, hasret duyulan bir bölgemiz. Dünyanın farklı yerlerinden ve Türkiye'nin pek çok ilinden Uzunyayla'ya gelen, buradaki hemşehrilerimizle hasret gideren misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var. Kapımız ve gönlümüzün her zaman açık olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi.

Herkesin ve her toplumun farklı hikayeleri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, sizler Anadolu'da yaşayan herkes burada buluşmuşuz ve burayı yurt edinmişiz. Bir olmuşuz, bütün olmuşuz ve en önemlisi millet olmuşuz. Anadolu'yu, Trakya'yı vatan yapmışız. Sevincimiz de, acımız da ortak olmuş. Konuşurken, yazarken belki Türk, Kürt, Çerkes, Boşnak gibi ifadeler kullanmışız; ama kimliklere değil kişiliklere bakmışız. Bu da bizim zenginliğimiz. Aslolan da bu zaten. Bizim ayrımız gayrımız yok, olmadı, olmayacak da. Olması için gayret sarf edenlere, bu milletin arasına nifak sokmak isteyenlere de tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi hep birlikte karşı duracağız. Allah birliğimize, dirliğimize göz koyanlara fırsat verdirtmesin. Şu an burada inanıyorum ki, farklı siyasi düşünceden, farklı ideolojiden insanlar var. Eğer farklılıklarımızı ön plana çıkarırsak burada ne tartışmalar yaşanır kim bilir. Ama görüyorsunuz ki, hepimizin yüzünde bir gülümseme, bir mutluluk var. Çünkü hepimizin aslında farklılıktan çok ortak değerlerimiz var. Hani asgari müşterekler denir ya. Bizim asgari değil, aslında azami müştereklerimiz var. Belki 3-5 tane farklılığımız var; ama onlarca, yüzlerce ortak paydamız bulunuyor. Bu yüzden bu tür etkinliklerin birlik beraberliğimize büyük katkı sağladığını düşünüyorum."

Kayseri'nin bir çok yönüyle olduğu gibi ensar-muhacir ilişkisi açısından da önek olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Zaman gelmiş Balkanlar'dan, zaman gelmiş Doğu Türkistan'dan gelen gönüldaşlarımızı, soydaşlarımızı ağırlamışız. Şimdi Suriye'den gelen dindaşlarımıza kucak açıyoruz. Öyle bir hale gelmişiz ki başı sıkışan birisi olsa vatanım diye gelebildiği bir şehir olmuş Kayseri. Çerkes vatandaşlarımız da artık misafir durumundan ev sahibi durumuna geldiler ve şimdi başka misafirleri ağırlıyorlar" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Mustafa Çelik Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title