Haberler

Başkan Menderes Türel'den Kadın Yarı Tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kadın Yarı’na beton şelale yapıldığı eleştirilerine sert bir dille cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kadın Yarı'na beton şelale yapıldığı eleştirilerine sert bir dille cevap verdi. Özel İdare parkını yıkıp, Antalya'ya çok büyük bir park kazandırırken, denize akacak şelale için 3 metre beton döküldüğünü söyleyen Menderes Türel, beton bölümün 15-20 santim yüksekliğinde, istendiği zaman yerinden kaldırılacak bir şey olduğunu ifade etti.

"Çiçek Açan Şehirler" lansman toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son günlerde yeni proje ve hizmetlerimizi anlatmak için fazla toplantı yapmaya başladıklarını ve son 2-3 günde engelli sosyal kart Tanıtımı, ASMEK Alanya şubesi açılışı, Manavgat'ta asfalt plenti, Korkuteli'nde Küçükköy yolu açılışı gibi değişik konularda tanıtımlar ve açılışlar yaptıklarını hatırlattı.

"ANTALYA'YA ÇOK YAZIK EDİLMİŞ"

Duyurdukları projelerin, yaptıklarının küçük bir kısmı olduğunu söyleyen Türel, "Artık öyle çalışma ve projeler var ki ve o kadar hızlı bir tempo var ki, belediyemizin doğrudan ilgili olmayan birimleri bile bazen bir projeyi sonradan duyabiliyor. Bu projeler başladıkça, çalışmalarımız böyle bir tempo kazandıkça, ben artık sevinmeye değil, adeta üzülmeye başladım. Çünkü, Antalya'nın bir beş yıl kaybettiğini biliyor ve söylüyordum, ama kaybın ne kadar büyük olduğunu her geçen gün daha iyi görüyorum ve içim yanıyor. Antalya'ya çok yazık olmuş, çok yazık edilmiş, açıkça söyleyeyim, yazıklar olsun dedirtecek kadar yazık edilmiş" diye konuştu.

"BU NASIL BİR VATANSEVERLİK?"

Muhalefetin sırf popülizm uğruna Büyükşehir Kanunu'nun köylere zarar verdiğini söylediğini ve gerçeklerin anlatılmadığını ifade eden Başkan Türel, konuyu Kadın Yarı Projesi'ne getirdi. Özel İdare parkını yıkıp, Antalya'ya çok büyük bir park kazandırırken, denize akacak şelale için 15-20 santim yüksekliğinde 3 metre beton dökülmesinin muhalefet malzemesi haline getirildiğinin altını çizen Türel, "Koskoca 16 katlı beton binayı, ucubeyi yıkıyoruz yerine halka açık park yapıyoruz, çöplüğe dönen Kadın Yarı'nı temizliyoruz, bunu görmeyip, söylemeyenler, yazmayanlar, bir kusur bula bula üzerinden su akacak 3 metrelik su kanalını bulmuşlar ve onu yazıyorlar. Sadece bunu görenler ve yazanlar, geçen 5 yıl boyunca hiçbir şey görememişler ve yazamamışlar. Koskoca Antalya, koskoca Antalya Büyükşehir Belediyesi 5 yıl boyunca siyasi emeller için kullanılmış ve bunu bir kesim görmemiş, duymamış, yazmamış, konuşmamış. Şu soruyu sormadan edemeyeceğim. Siyaset Antalya'dan daha mı kıymetli, siyasi taraftarlık Antalya'nın geleceğinden daha mı kıymetli? Allah aşkına soruyorum, bu nasıl bir vatanseverlik? Bu nasıl bir Antalya sevgisi? İşte bu dönem projelerimizi arda arda tanıtırken, açılışlarımızı yaparken bugünkü gibi çiçek açan bir Kaleiçi'ni müjdelerken, bir taraftan nelerin kaybedildiği görülsün istiyorum. Ama diğer taraftan da her projede Antalya'nın maddi ve manevi kayıplarına üzülüyorum. Kusura bakmayın bu duygularımı ifade ettiğim için. Ama sussan olmuyor, susmasan olmuyor. Söz uçar yazı kalır, biz tarihe not düşelim, gelecek nesiller daha iyi anlayacaklardır" dedi.

"HERKES DUYSUN BİLSİN ANTALYA TARİHİ BİR FIRSAT DÖNEMİNE GİRMİŞTİR"

Konuşmasında, Antalya için tarihi bir fırsat dönemi başladığını ve daha önce de Büyükşehir Belediye Başkanı sonrasında milletvekili de olduğunu hatırlatan Türel, "Daha öncesini de bilirim. Ama böyle bir fırsat dönemini ilk kez görüyorum. Herkes duysun, herkes bilsin ki, Antalya gerçekten tarihi bir fırsat dönemine girmiştir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni bir Antalya doğacak. Bu artık şu proje, bu proje konusu değil. Bunlar aslında 2023 Antalya'sının Türkiye'sinin ayak sesleri. 2023 Antalya'sı yeni bir Antalya olacak. Herkes duysun, herkes bilsin. Duymak istemeyen de zaten birkaç yıl içinde görecektir. Ancak bunu Antalya'yı bedava elektrik vaatleriyle kandırıp işbaşına gelip festivallerle Gününü gün eden zihniyet değil, fakirin fukaranın kör kuruşunun hakkını soran çalışan kadrolar başarabilir. Antalya ve Antalyalı geçmişte bu filmi gördü şimdi Antalya'da 2009-14'te oynanan bu boş vaat filmini Türkiye'ye göstermek isteyenlere gerçekleri iyi anlatmalı. Hemşehrilerim Biz beş sene yandık Türkiye yanmasın diye haykırmalı" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Manavgat Türkiye Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title