Haberler

Başkan Kurt'un Portresi Lületaşında

Eskişehir’in en eski lületaşı ustalarından sanatçı Sanatçı Ekrem Borazan, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un portresini lületaşına işledi.

Eskişehir'in en eski lületaşı ustalarından sanatçı Sanatçı Ekrem Borazan, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un portresini lületaşına işledi.

Eskişehirde, dünyaca ünlü lületaşından yapılan ürünler, sanatçıların elinde her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Takı eşyaları, tespih, çeşitli biblolardan sonra şimdi de lületaşı üzerine usta eller tarafından insan yüzeri işlenmeye başladı. Lületaşını tuval olarak kullanan Ekrem Borazan, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un portresini çizdi. Bu çalışmayı ilk kez kendilerinin yaptığını belirten Borazan, "Bunu ilk kez yaptık. Lületaşından bugüne kadar çok çeşitli ürünler oluşturuldu. Şimdi de lületaşını tuval olarak kullanarak ilk kez başkanımızın portresini yaptık. Gören herkes çok beğeniyor" dedi.

Borazan, tuval lületaşına ilginin çok fazla olduğunu belirterek, vatandaşlardan talepler aldıklarını sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Kurt Odunpazarı Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title