Haberler

Başkan Kurt'un Kırım Sürgününün 71. Yılı Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Kırım Sürgünü’nün 71. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Kırım Sürgünü'nün 71. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kurt mesajında, 1944 yılında Sovyet Hükümeti tarafından alınan toplu sürgün kararının şimdilerde de tekrarlanmaya çalıştığını ifade etti. Kurt, ayrıca 71 yıl önce Ruslar tarafından yaşatılanların, bu zamanda tüm Tatarların hafızlarında yer aldığını hatırlattı. Başkan Kazım Kurt, mesajının devamında sürgünün ciddiyetinden ve hayatını kaybeden kişi sayısından söz ederek, şu şekilde devam etti:

"18 Mayıs 1944 tarihinde başlayan sürgün Kırım yerleşim yerlerinde başlamış ve toplamda 193 bin 865 Kırım Tatarı sürgün edilmiştir. Yapılan sürgünün tekrarlanmaması için, Kırım konusuyla ilgilenen, bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşünen bizler olmalıyız. Ayrıntıyla uğraşmanın zamanı değildir. Esas olan Kırım sorunudur. Kırım sorununa da Türkiye olarak sahip çıkmak bizlerin görevidir. Hangi siyasi görüşte olursak olalım Kırım'daki bir insanımızın burnunun kanaması bizleri incitir. Kırım Sürgününün ardından 71 yıl geçti, fakat bizim acılarımız hala dinmedi. 1944 Kırım sürgününde hayatlarını kaybeden tüm soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için sonuna kadar direneceğimizi bir daha vurgulamak istiyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Kazım Kurt Kırım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title