Haberler

Başkan Kurt'un Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Kurt mesajında, kadına yönelik şiddetle mücadele edebilmek için öncelikle 25 Kasım'ın neden 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' olarak ilan edildiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Birleşmiş Milletler'in 25 Kasım 1999'da ilan ettiği 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün; Dominik Cumhuriyeti'nde diktatör Turijillo rejimine karşı direnişin sembolü haline gelen, Mirabel Kardeşler olarak bilinen 3 kadının 25 Kasım1960'da trafik kazası süsü verilerek katledilmesine dayandığını anlatan Başkan Kurt, "25 Kasım tarihi önce; 1981 yılında Kolombiya'nın Bogoto şehrinde bir araya gelen Latin Amerikalı ve Karaipli Kadınlar Kongresinde, Mirabel Kardeşlerin anısına 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' olarak ilan edildi. Ardından da Birleşmiş Milletler 1999 yılında 25 Kasım'ı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul etti ve bünyesindeki ülkeleri bu konuda çalışmalar yapmaya yükümlü kıldı" dedi.

Kadına yönelik şiddet dünya tarihini için kara bir leke olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, şunları belirtti;

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dünyanın dört bir yanından kadına yönelik şiddet haberleriyle giriyoruz. Ne yazık ki 24 Kasım 2016 Perşembe günü Eskişehir'de bir kadın 'telefonu açmadığı' bahanesiyle kocası tarafından öldürüldü. Yapılan bir araştırmaya göre 2011 yılının ilk 11 ayında medyada 236 kadın cinayeti, 71 kadına tecavüz edildiği ve 368 kız çocuğuna yönelik cinsel istismar haberleri yer aldı. Kadına yönelik şiddet alınmayan önlemler, eğitim sisteminin ve toplumsal psikolojinin bozukluğu, caydırıcı olmayan cezalar nedeniyle devam ediyor. Yaşam hakkının gasp edilmesinin iyi hali ve ceza indirimi olmaması gerektiği, her kadın cinayeti sonrası bir kez daha anlaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde kadın mücadelesi bir zafer daha kazandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirilmek istenen 'çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarında failin mağdurla evlenmesi durumunda cezanın önce askıya alınması, zaman aşımından sonra da affedilmesini' öngören kanun teklifi kadınların verdiği mücadele sonrası iptal edildi. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygıyla anıyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dominik Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Odunpazarı Kazım Kurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title