Haberler

Başkan Kurt'tan Uğur Mumcu Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uğur Mumcu’nun ölümünün 22’nci yıld önümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uğur Mumcu'nun ölümünün 22'nci yıld önümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kurt, mesajında, gazeteci Uğur Mumcu'ya özlemlerinin giderek arttığını söyledi. Mumcu'nun 24 Ocak 1993 günü şehit edildiğini ifade eden Kurt, savundukları değerlerin mücadelesinin her geçen gün arttığını belirterek, "Ülkemizin ve Türk basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Mumcu, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur. Cumhuriyetin ve Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğu günümüzde, Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Mumcu'nun, ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğuna yönelik tespitlerinin doğruluğu daha iyi görülmektedir" diye ifade etti.

Halkın bağımsızlığı için için mücadele eden ve bu uğurda yaşamını ortaya koyan Uğur Mumcu'nun fikirlerinin, araştırmalarının gerçeklere ışık tutmakta faydalı olduğunu vurgulayan Kazım Kurt şöyle devam etti:

"Onun bir araştırmacı gazeteci, düşünür olarak üstünde durduğu konuların, yaptığı çalışmaların, günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin Uğur Mumcu gibi insanlara çok büyük ihtiyacı var. Geride bıraktığımız 22 yıl, Uğur Mumcu'nun öneminin daha da artmasına, daha çok sevilmesine, değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur. Anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasi haftasında aydın kimliği, demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu'yu bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Kazım Kurt Uğur Mumcu Türkiye Yerel Haberler

title