Haberler

Başkan Kurt'tan Taşeron Sisteme Eleştiri

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, işçilerin haklarının sömürüldüğünü ve taşeron sistemiyle birlikte işçilerin kölelik sistemine sürüklendiğini ifade ederek eleştiride bulundu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, işçilerin haklarının sömürüldüğünü ve taşeron sistemiyle birlikte işçilerin kölelik sistemine sürüklendiğini ifade ederek eleştiride bulundu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, kurban bayramı nedeniyle Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı. Başkan Kurt, Park Bahçeler Müdürlüğü şantiyesi ve Fen İşleri Şantiyesi'nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde işçilerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

İŞÇİLER MUTLU DEĞİLSE, İŞ ÜRETİMİ OLMAZ

Bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Kurt, " Ben 18 yaşımdan beri konuşuyorum. İşçilere, köylülere, yoksullara haklarını anlatıyorum. Sosyal demokrat bir düzenin neler getirebileceğini anlatmaya çalışıyorum. 30 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler öncesi biz sizleri ziyarete geldik ve bu şartlar altında çalışılamayacağını söyledik. Göreve seçildiğimizin ardından ilk yaptığımız iş çalışanların haklarını korumak için adım atmak oldu. Çalışanlarımıza iyileştirmeler yaptık ve yapmak zorundayız çünkü biz buna inanıyoruz. Bir iş yerinde çalışanlar huzurlu değilse, karnı doymuyorsa ve mutlu değilse orada mutluluk ve huzur olmaz orada iş üretimi olmaz" dedi.

İYİ İŞLER YAPACAKSINIZ

Başkan Kurt, şu anda Odunpazarı'nda Park Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri ve her alandaki işçilerin başarılı olduğunu vurguladı. İşçilerin olumsuz şartlara rağmen fedakarca mücadele ettiğini belirten Başkan Kurt, "Geçtiğimiz kış ayında olağan üstü mevsim şartlarında hepiniz can siper hane bir biçimde çalıştınız. Bu karşılıklı anlayışı ve sevgiyi devam ettirmemiz lazım. Ben sizlerin en iyi işleri yapacağınıza inanıyorum. Fakat bu en iyi işleri yaparken bazı şeylerin ortadan kaldırılması lazım ki sizin geleceğiniz garanti altına alınsın" dedi.

DESTEK OLUN, KÖSTEK OLMAYIN

Şu anda ki iş yasalarıyla işçilerin sömürüldüğünü ve haklarının gasp edildiğini söyleyen Başkan Kurt, "Sizin kazandığınız para kadar birileri sizin sırtınızdan para kazanıyor. Böyle bir düzen olmaz, böyle bir düzeni biz kabul etmiyoruz. Odunpazarı Belediyesi'nin 30 Mart'tan önceki halini düşünün ve şimdiki halini düşünün. Eğer arada bir fark varsa bu solcu bir belediye başkanının seçilmesinden dolayıdır. Hiç kimse durup dururken bu işçilere bir şeyler verelim demez. Bizlere destek olmanızı istiyoruz, köstek olmayın" dedi.

TAŞERON FİRMALARI KURTARMAK İÇİN KANUN ÇIKARTILDI

Taşeron sisteminin tam bir kölelik sistemi olduğunun altını çizen Başkan Kurt, şunları söyledi;

"Şu anda çalışan arkadaşlarımızın üçte ikisi taşeron çalışan. İşçilerin bir çalışma hakkı var bu çalışma hakkını doğru dürüst sağlayamayan bir hükümet olamaz. 13 senedir işçi lehine bir tane düzgün kanun yapılmadı. Türkiye'de en az asgari ücret bin 500 TL olacak dedik, emekli maaşı en az bin 500 TL olacak dedik kabul edilmedi. Sizin maaşınız bin 500 TL olsaydı iyi olmaz mıydı? Taşeron işçilerle toplu sözleşme dahi yapılamıyor nedeni yönetimde olanların yaptığı kanunlar yüzünden. Türkiye'de geçen sene çıkan bir kanuna göre taşeron işçilerin kıdem tazminatlarından asıl işveren olarak belediyeler sorumlu. Bu kanun sizler için çıkarılmadı, taşeron firmaları kurtarmak için çıkarıldı. Odunpazarı Belediyesi olarak çalışan işçilerimizden memnunuz. İşçilerimize iyileştirme yapmaya devam edeceğiz. Çıkarılmış yanlış kanunlara inat Odunpazarı Belediyesi'nde doğru bir çalışma ortamı sağlayacağız. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title