Haberler

Başkan Kurt'tan Cumhuriyet Gazetesi'ne Yönelik Operasyon ve Gözaltılara Kınama

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon ve Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin gözaltına alınması ile ilgili mesaj yayınladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ve Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin gözaltına alınması ile ilgili mesaj yayınladı.

Mesajında, bugünün Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek günlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen hain darbe girişimi sonrasında yaklaşık 183 televizyon kanalı, radyo, gazete, dergi, haber sitesi ve yayın evinin kapatıldığına dikkat çekti. Hükümetin OHAL kapsamında ilan ettiği KHK'larla anayasal düzenin değiştirilmek istendiğini belirten Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:

"Çıkarılan KHK'larla gazeteler, radyolar ve televizyon kanalları kapatılıyor, mal varlıklarına el konuyor. Kapılarına da utanç simgesi olarak mühürler asılıyor. Bianet'ten Erol Önderoğlu'nun hazırladığı Medya Gözlem Raporu'na göre 2 bin 500 gazeteci çalıştıkları kurumlar kapatıldığı için işsiz kaldı, 107 gazeteci ve yazar tutuklandı. Bugün de kurulduğu günden beri misyonu ve görevi Atatürk devrimleri, demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükleri savunmak olan Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bir operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; gazetenin yöneticilerini, yazarlarını ve karikatüristini gözaltına aldı, evlerinde aramalar yaptı. Cumhuriyet Gazetesi şimdiye kadar laik ve demokratik hukuk devletini savundu. Yazarları ise demokrasi, hukuk adına bedel ödeyen gazeteci ve yazarlardır. Örneğin Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu… Cumhuriyet Gazetesi bugüne kadar sürekli olarak şeriat özlemi içinde olan güçler tarafından tehdit edildi, bedeller ödedi. Cumhuriyet Gazetesi yıllarca iddianamede adı geçen terör örgütleri ile mücadele etti, bu konuda haberler hatta yazı dizileri yayınladı. Bugün ise gazetenin ciddi anlamda mücadele ettiği "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiası ile Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bir operasyon başlatıldı. 15 Temmuz'dan sonra demokrasi ve özgürlüklerden bahsedenler bugün temel hak ve özgürlükleri, basın ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alıyor. Cumhuriyet'e sahip çıkmak temel hak ve özgürlüklere, demokrasiye, hukuk devletine, basın özgürlüğüne sahip çıkmaktır. Bizler Cumhuriyet Gazetesi'nin yanındayız. Unutulmamalıdır ki; çiğnenen temel hak ve özgürlüklere bir gün, onları çiğneyenlerin de ihtiyacı olacak." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Gazetesi Odunpazarı Kazım Kurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title