Haberler

Başkan Külcü'den Lys'ye Girecek Öğrencilere İftar

Ramazan ayında toplumun farklı kesimleriyle iftar sofralarında buluşan Çorum Belediye Başkanı Başkanı Muzaffer Külcü, bir ilke daha imza atarak bu kez üniversite sınavına (LYS) girecek öğrencilerle iftar yaptı.

Ramazan ayında toplumun farklı kesimleriyle iftar sofralarında buluşan Çorum Belediye Başkanı Başkanı Muzaffer Külcü, bir ilke daha imza atarak bu kez üniversite sınavına (LYS) girecek öğrencilerle iftar yaptı.

Öğretmenevi'ndeki iftar programına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İftar sofrasındaki tüm masaları ziyaret eden Başkan Külcü, öğrencilerle sohbet etti. Başkan Külcü'yü sevgi gösterisiyle karşılayan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öğrencilere hayatın tozpembe olmadığını yaşamları boyunca birçok zorlukla karşılaşacaklarını dile getiren Başkan Külcü, "Başarmak için imkan önemlidir. Ama imkan başarmak için şart değildir. Kendi imkanlarımızı kendimiz oluşturacağız. Mazeret üretmeyeceksiniz. Başarmak için gayret edeceksiniz" dedi.

Çorum Belediyesi olarak 2010 yılından bugüne kadar mahalleler başta olmak üzere yaşlılara ve çocuklara yönelik iftar programlarıyla toplumun her kesiminden insanlarla buluşarak iftar yapma fırsatını bulduklarını dile getiren Külcü, bu kez üniversite sınavına girecek öğrencilerle bir arada olmak istediklerini belirtti. İftar programına katılan öğrencilere teşekkür eden Başkan Külcü, LYS sınavına giren öğrencilere gönüllerinden geçen şeylerin gerçekleşmesi için temennide bulundu.

'LYS HAYATIN NE SONU NEDE HERŞEYİ BUNU UNUTMAYIN'

Hayatın dönüm noktalarından birisi olan LYS'nin önemli bir sınav olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, "Bu sınava hayatın adeta dönüm noktası ve bir kavşak niteliğinde diyebiliriz. Hayatınızın bundan sonraki kısmı buna göre şekillenecek. Ancak şunu unutmayın hayatın ne her şeyi nede hayatın sonu. Böyle bakmanız lazım. Buna örnek olarak karşınızda ben varım. Sınava girdim. ÖSS sınavında 3-4 tane daha soru yapsaydım. En sondaki tercihimi kazanırdım. Keşke yapsaydım edim. Üzüldüm fakat olmadı. Yüksek Okula başladım. Yüksek Okul'da okurken tekrar sınava hazırlandım bu seferde en baştaki tercihimi kazandım. Onun için ne sonu, ne başı. Onun rahatlığıyla sınava girin. Kazanacaksınız ve inşallah ta başarılı olacaksınız" diye konuştu.

Öğrencilerden hayatları boyunca hangi işi yaparlarsa yapsınlar yaptıkları işi en güzel ve en iyi şekilde yapmaları için gayret göstermelerini isteyen Başkan Külcü, "Sadece 79 milyon ibaret bir Türkiye değiliz. Bizim bunun ötesinde çok çok daha büyük mesuliyetimiz var. Tarihimizi okuyun. Daha okumadıklarımız var. Tarihin derinliklerinde nasıl bir millet olduğumuzu şuan ki mesuliyetin ne olduğunu tarih okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız. Üzerimizde Türkiye'nin sınırlarının ötesinde bir sorumluluk bir mesuliyet var. Bundan 600 yıl önce zulme maruz kalan Yahudileri nasıl gemiye doldurup Osmanlı topraklarına getirip sahip çıkmışsa o zaman nasıl bir mazlum milletin hamisi olmuşsa şuanda da dünyanın dört bir yanında kim zulme maruz kalmışsa ses beklediği yer Türkiye'dir. Hepimizin mesuliyeti, sorumluluğu çok büyük. Hayatın başında bulunduğunuz bu dönemde bunu unutmayın. Hayatınızın hiçbir döneminde bunu aklınızdan çıkarmayın" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE SİZLERLE ULAŞACAK'

Türkiye'nin 2023 hedeflerine gençlerle ulaşacağını anlatan Başkan Külcü, "Dün sıkıntılarımız vardı. Bugünde sıkıntılarımız var. Ama dünün sıkıntılarıyla bugünün sıkıntıları arasında, sorunları arasında fark var. Dün okul, hastane, yol yapmakta sıkıntımız vardı. Türkiye artık bunların hepsini geride bıraktı. Bugünde sorunlarımız var. Bugünün sorunları ne biliyor musunuz? Dün mecalsiz kalmış Türkiye bugün Türkiye'nin 100 yılı olan 2023 hedeflerinden bahsediyor. İstanbul'un fethinin yıldönümünden bahsediyor. Sultan Alparslan tarafından Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasından bahsediyoruz. Bugün çıkan sorunların temelinde de bunlar yatıyor. Hiçbir iddianız yoksa, Türkiye'nin içine gömülüp kalmışsanız buna kimse birşey demiyor. Ama ben 400 çadırlık bir obayı bir cihan sultanlığına dönüştürdüm. O cihan sultanlığı ile 600 yıl boyunca dünyaya adalet dağıttım. Ne zaman Osmanlı yıkıldı Osmanlının hakim olduğu topraklarda savaş, kavga, kan ve gözyaşı durmuyor. Uyuyan dev uyandı. 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacağız. Türkiye bunları yapabilecek güce, vizyona, ufka sahip. Hayatınız boyunca bir çok zorlukla karşılaşacaksanız. Başarmak için imkan önemlidir. Ama imkan başarmak için şart değildir. Kendi imkanlarımızı kendimiz oluşturacağız. Mazeret üretmeyeceksiniz. Başarmak için gayret edeceksiniz" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Turhan Candan Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title