Haberler

Başkan Köşker Basın Mensupları ile Buluştu

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker düzenlediği basın toplantısında Hürriyet ve Yavuz Selim mahallesinde ikamet eden vatandaşlara tapu müjdesi vererek Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle düzenlenecek olan etkinliğe tüm Gebzeliler’i davet etti.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker düzenlediği basın toplantısında Hürriyet ve Yavuz Selim mahallesinde ikamet eden vatandaşlara tapu müjdesi vererek Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı nedeniyle düzenlenecek olan etkinliğe tüm Gebzeliler'i davet etti.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Kent Meydanı'nda bulunan Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan Köşker; Sağlıklı kentler birliği kapsamında 60 belediye başkanı Gebze'ye gelecek. Burada konaklayacaklar ve Gebze'yi gezecekler. Buradan iyi bir intiba ile ayrılmalarını istiyoruz. Onları mutlu etmek istiyoruz. Basınında onlara misafirperverlik yapmasını arzu ediyoruz" dedi.

BAŞKAN'DAN 2B MÜJDESİ

Gebze'nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara müjde veren Köşker; "Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin 2B sorunu var. Geçmiş tarihte 2B yasası çıktı. Burada bazı işler gecikti. 2009'dan bugüne kadar bu işin takipçisi olduk. Türkiye genelinde 2B arazileri TOKİ'ye devredilmişti. Biz bunu seçimden önce TOKİ'den devraldık. Yerin tapusunu değil, yapma yetkisini devraldık. Yerin alınması noktasında mücadele verdik. Gelinen noktada olumlu sonuçlar aldık. Seçimden önce buranın devri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Evraklar inceleniyor, raporlar hazırlanıyor. Buranın devrini aldıktan sonra hazineden bize geçecek. Dolayısıyla tapu tahsisinde vatandaşlar sıkıntı çekmeyecek. Son torba yasada tapu tahsis belgeleri Mayıs'ta iptal oluyordu. Onun süresi torba yasada 3 yıl daha uzatıldı. Bende bu müjdeyi vereyim. Artık tapu tahsis belgeleri 3 yıl daha uzatıldı. O anlamda vatandaşlarımız rahat olsun" diye konuştu.

GEBZE'DE 100. YILINDA ÇANAKKALE SEMPOZYUMU

Köşker, Gebze Belediyesi'nin düzenleyeceği Çanakkale Zaferi etkinlikleri hakkında da bilgi verdi. Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacaklarını belirten Başkan Adnan Köşker, 26 Mart Perşembe günü saat 10.00'da Gebze Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan 100. Yılında Çanakkale Sempozyumu'na tüm Gebzeliler'i davet etti.

16 BİLİM ADAMI VE TARİHÇİ KATILACAK

Çanakkale Savaşları'nın nedenleri ve sonuçlarıyla birlikte tüm yönleriyle birlikte değerlendirileceği sempozyuma değişik üniversitelerinden bilim adamı, akademisyen ve tarihçiler katılarak tebliğ sunacak. Sempozyum düzenleme kurulu Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Nilay Ayran ve Engin Güzel ile proje koordinasyon sorumlusu Nurullah Yılmaz'dan oluşuyor. Bir gün sürecek sempozyum 26 Mart Perşembe günü saat 10.00'da başlayacak ve 16 bilim adamı ve tarihçinin sunacağı tebliğlerle üç oturumda tamamlanacak.

BAKAN IŞIK, ONUR KURULU'NDA

100. Yılında Çanakkale Sempozyumu ile ilgili onur kurulu, bilim kurulu ve düzenleme kurulu olmak üzere üç kurul oluşturuldu. Onur Kurulu'nda Bilim Sanayi ve Teknoloji BakanıFikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagu ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'den oluşuyor. Bilim Kurulu'nda ise, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Nureddin Gülmez, Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik, Prof. Dr. Ahmet Aksun, Prof. Dr. Orhan Kılıç, Prof. Dr. Muammer Gül, Prof. Dr. Mustafa Daş, Prof. Dr. Mahmut Aydın, Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. Mustafa Demir, Doç. Dr. M. Sait Toprak ve Doç. Dr. Adnan Çevik yer alıyor.

KÖŞKER GEBZELİLERİ DAVET ETTİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze'yi sanayi şehri kimliğinin yanında bir tarih ve kültür şehri yapmak için çabalarının devam ettiğini belirterek, "Belediye olarak daha çok sanayi karakteri ile bilinen Gebze'mizin bilinmeyen tarihi yönünü açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Önceki yıl Gebze'mizde vefat eden Fatih Sultan Mehmet'in vefat yıldönümünde uluslar arası Hünkara Vefa Sempozyumu düzenlemiştik. Çanakkale Zaferi tarihte eşine az rastlanır, milli tarihimizin dönüm noktalarından, destansı bir zaferdir. 100. yılında gerçekleştirdiğimiz sempozyumda, bu büyük zaferin nasıl kazanıldığı, nedenleri ve sonuçları, milletimizde ve dünyada meydana getirdiği etkiler ele alınacak. Bu önemli sempozyuma tarihe ilgi duyan tüm Gebzeli hemşehrilerimi davet ediyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Adnan Köşker Hürriyet Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title