Haberler

Başkan Korkut, Güzelova Mahallesi Sakinlerini Dinledi

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut Güzelova köy/mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut Güzelova köy/mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Dernek tarafından taziye evi olarak yaptırılan büyük salonda gerçekleşen toplantıya katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Ziyarete köylüler ve Belediye Başkanı Korkut'a Güzelova Eğitim ve Yardımlaşma Derneği mutfağında pişen etli pilav ikramı yapıldı.

Köy halkına Yakutiye İlçe sınırları içerisinde yapılan hizmetleri tek tek anlatan Korkut, yoğun ilgi gördü. Bu arada çalışmaları içeren broşürlerin köylüler tarafından dikkatle incelenmesi de gözden kaçmadı.

Güzelova köy/mahallesini

ziyaret eden

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yoğun katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. Korkut, hizmetlerini içeren broşürlerin dağıtımından sonra belediyenin serüvenini köy/mahallelilerle paylaştı. Göreve gelmesinin ardından yaptıklarını teker teker anlatan Korkut, güçleri nispetinde her tarafa yetiştiklerini, her mahalle ve sokağa hizmet ulaştırmaya çalıştığını söyledi. Korkut, "Köylerimiz, köy/mahallelerimiz için şehir ile bağlantı yollarını yaptık. Bazı şikayetler aldık, bozuluyor diye. Önce şunu ifade edelim, yapılan hizmete köylülerimizin sahip çıkması gerekiyor. Ağır tonajlı araçlar geçince plakalarını resim çekip, bize de bildirmelerini istedik istiyoruz. Geçtiğimiz yıl

yapılan yollar için bu yıl yeniden ikinci astarı atacağız. Daha sağlıklı hale getireceğiz. Önümüzdeki yıl Büyükşehirler yasası yürürlüğe girecek ve bağlantı yolları Büyükşehir Belediyemizin uhdesine geçecek. Bende 2014 sonrası köy içlerine gireceğim. Sokaklarımızı yapacağım" dedi.

Ali Korkut, Güzelova mahalle/köylülerine çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardıktan sonra Muhtar Şahin Coşkun'un isteklerini dinledi. Köylülerin ulaşım, su ve yolla ilgili taleplerini de alan Korkut, kendi sorumluluklarının dışında kalan konuları Büyükşehri Belediye Başkanına aktaracağını söyledi. Korkut, "Bizimle ilgili işleri yerine getireceğiz. Ancak Güzelova'dan bir söz vermek istiyorum. Bu yıl bize bağlı köy/mahallelerde cami ve okul çevresine sıcak asfalt sözü veriyorum. Yine bu yaz sezonu bütün köy/mahallelerimizin şehir bağlantı yollarını ikinci astarı atacağız. Böylece yollar daha sağlıklı hale gelecek. Bazı yerlerde köprülerle ilgili sorun var. Biz DSİ ile görüşmeler yapıyoruz. Köprüler onların sorumluluğunda. Sorunlu köprüleri de DSİ kurumuza yaptıracağız" şeklinde konuştu.

Köy halkının ilgiyle izlediği toplantıda, karşılıklı sohbetlerde yapıldı. Halkın her konudaki şikayetini, taleplerini alan Ali Korkut, bunlarla ilgili çözüm önerilerini de aktardı. Bazı konuların kendi görev alanları dışında olduğunu belirten Korkut, "Köy/mahallelerimizde çalışmalarımız bu yılda olacak. Eksiklerimiz varsa tamamlayacağız. Yol bakımından ESKİ'nin çalışmaları nedeniyle Dumlu mahallemizde eksiğimiz var, Dadaşköy'de bir miktar açığımız kaldı. ESKİ'nin çalışmalarını tamamladığı bütün alanlarda hızlı bir şekilde yol sorununu çözeceğiz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Korkut Yakutiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title