Haberler

Başkan Korkut: "Gençler Geleceğimizin Teminatıdır"

Adıyaman’ın Sincik İlçe Belediyesi ilçe merkezinde yer alan okullara giden caddeleri kilitli parke taşı döşeyerek modern bir görünüme kavuşturdu.

Adıyaman'ın Sincik İlçe Belediyesi ilçe merkezinde yer alan okullara giden caddeleri kilitli parke taşı döşeyerek modern bir görünüme kavuşturdu.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim gördüğü mekanların temiz olması gerektiğini belirterek, başarı sağlana bilmesi için eğitim ortamının eğitime uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kendisinin de bir eğitimci olduğunu hatırlatarak, göreve geldiği günden beri ilçede yer alan eğitim yuvalarına katkı sunmaya çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim gördüğü mekanların temiz olması gerekiyor, başarı sağlana bilmesi için eğitim ortamının eğitime uygun hale getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla okullarımıza giden yolların temiz olması gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin sorunlarına çözüm bulmak için bir çaba içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi ilçe merkezinde yer alan okullarımıza giden caddelerde diğer caddelerimiz gibi stabilizeydi. Öğrencilerimiz kışın çamurlu yollarda okullarına gitmek zorunda kalıyorlardı. İlçe merkezini modern bir görünüme kavuşturmak ve halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla hazırladığımız 'Mahalle Yollarının Asfaltlanması' projemizi Sayın Başbakanımıza sunduk. Grup Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın başta olmak üzere İlimiz Milletvekillerinin desteği ile projemiz Sayın Başbakanımız tarafından onaylandı. Belediyemizin emrine verilen 4 milyon TL ödeneğin yarısını ilçe merkezinde yer alan özellikle okullarımıza giden caddelerimize ayırdık, ihtiyaca binaen yeni caddeler açtık. Eğitim yuvalarının eğitime uygun hale getirilmesi için Çok Programlı Lisemize yeni bir yol açarak kilitli parke taşı döşedik. Burada eğitim gören öğrencilerimizin, eğitimcilerimizin ve taşıma şoförlerinin okula ulaşımlarını kolaylaştırdık. Ayrıca lisemizin boya ihtiyacı olduğunu tespit ettik, Belediye olarak lisemizin boyanmasına katkı sağladık" dedi.

2013 yılında eğitim öğretime açılan İmam Hatip Ortaokulu'na giden caddeyi de ilçemize ve okulumuza yakışır bir görünüme kavuşturduklarını belirten Başkan Korkut, "İmam Hatip Ortaokulu yeni yapılan bir okul, fiziki olarak bir problemi yok ama yeni yapılmasından dolayı yolda problem vardı. Geçen yıl bu okulumuza giden öğrenciler ve taşıma yapan minibüsçüler kışın yolun çamur olmasından dolayı sıkıntı çekiyorlardı. Dolayısıyla biz bu okulumuza giden yolda hem köprü yaptık, hem yolu genişledik, hem de kilit parke taşı döşeyerek okulumuza ve ilçemize yakışır bir görünüme kavuşturduk. Ayrıca yine ilçe merkezinde yer alan bir başka okulumuz Söğütlü İlkokuluna giden caddemizi ve okulumuzun bahçesine de kilitli parke taşı döşedik, bu okulumuzda yol problemini çözmüş olduk" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Korkut Adıyaman Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title