Haberler

Başkan Konak ve Başkan Acar "24 Kasım Öğretmenler Günü"Nü Kutladı

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladılar.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladılar.

Başkan Konak yayınladığı kutlama mesajında, öğretmenlerin eğitimin merkezi ve yapı taşı olduğunu belirterek, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir. H.Z. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözü öğretmenlik mesleğinin dinimiz açısından da ne kadar kutsal bir görev olduğunun göstergesidir. Geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın ahlaklı, eğitimli, vatanına milletine sadık birer fert olarak yetişmesinde en önemli rolü oynayan hepimizin hamurunu yoğuran elleri öpülesi öğretmenlerimizin değerini ve toplum nezdinde ki itibarlarını korumalarını ve hatta arttırılması gerektiğini tüm samimi duygularımla dile getirmek istiyorum. Milli eğitimin bir ülkenin en önemli hususu olduğunu ve öğretmenlerimizin de bunun mimarı olduğunu unutmamak gerekmektedir" dedi.

"Öğretmen toplumu özgürleştirir"

Başkan Acar ise yayınladığı mesajında öğretmenliğin zor ama bir o kadarda kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve saygı değer unsurlarıdır' diyerek başlattığı bu kutlu yolda tüm eğitim camiasının 24 Kasım öğretmenler gününü canı gönülden kutlarım. Bir öğretmen verdiği eğitim ile milleti özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır. Öğretmenlerimiz gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurarak, en önemli değerlerimiz ve istikbalimiz olan gençlerimizi zamanın gerektirdiği her türlü teknolojiden faydalanarak üretken bir toplum haline getirir. Geleceğe sağlam adımlarla basan bir nesil yetiştirmek temennisi ile Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saffet Acar Dinar Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title