Haberler

Başkan Köksoy ve Ekibi Projeleri Yerinde İnceledi

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Meclis üyeleri ilde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Köksoy, Belediye Meclis Üyelerine devam etmekte olan çalışmalar ve proje aşamasındaki çalışma alanlarında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Köksoy, "Halil Efendi mahallesi ile Kartal Pınar Köyü arasındaki Şehrimize yaklaşık 3 Kilometrede olan Ramazan tabyasının eteğinde bulunan Çöp Merkezimiz var. Bu alanda düzenli çöp depolama merkezi inşasını başlattık. Yaklaşık 7 Milyon TL'lik bir proje ve burada 3 Lot halinde 3 büyük çukur proje hazırlanacak. Bu çukurlar altı meranla, killi toprağın yer altına hiçbir şekilde su sızmadığı, biriken sularında arıtıldığı ve çöplerinde ayrıştırıldığı bir sistemdir. Ardahan Belediyeler birliği olarak bu projeyi yürütüyoruz. Ardahan İl merkezindeki Belediyemiz, Hanak, Damal, Çıldır, Göle ve aktarma istasyonuyla Posof. Ardahan Belediyeler birliğine ait bu proje, 10 gündür başladı."

Çöplerin ayrıştırılarak rapor alınması bu güzel coğrafya için çok önemli bir faaliyet ve proje olduğunu söyleyen Başkan Köksoy, "İlimizin çok önemli yaylaları, dağları, ormanları, nehirleri ve sulama kanalları mevcuttur. Özellikle 1500'ü aşkın çiçekli bitkileriyle, bitki çeşitliliğiyle önemli bir potansiyele sahiptir. Böyle bir yerde çöplerin rüzgarlara kapılarak her tarafta kirlilik oluşturması bizim için kabul edilemez bir durumdur. Bu projeyi yaklaşık 9 yıl önce 200 dönüm yer tahsisiyle başlattık, Projelerimizi bitirdik işe başlamış durumdayız. 95 Dönüm üzerinde bu proje şekillenecek diğer kalan yerde de Şehrimizin 10 Kilometre çapı ve çevresinde köylerimiz de dahil hayvan gübrelerinden biyogaz inşa etmeyi planlıyoruz bununda fizibilite projesini bitirmiş durumdayız." Dedi.

Atık su İnşaatı ile ilgili de bilgi veren Başkan Köksoy, "Şehrimizin büyük bir kısmında kanalizasyon şebekesi bulunmamaktaydı. Şehrin 1/3'inde mevcut olan kanalizasyon atıkları Kura nehrine deşarj edilmektedir. 2010 yılında şehir merkezi ile mahallelerde yapımına başlanan kanalizasyon çalışması bu yılsonunda bitirilecektir. Çalışmaların bitmesi ile ilimizin tamamında kanalizasyon hattı bulunacak ve şehrin tamamındaki kanalizasyon atıkları arıtılarak kura nehrine bırakılacaktır. Bu çalışma ile önceden çevreye ve sudaki canlılara zarar verilmekte idi, yapılan bu büyük proje ile doğaya ve canlılara zarar verilmeyecektir." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Köksoy Ardahan Kartal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500

Yorumlar (1)

BirbeymobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sayin başkan tebrik ediyorum yaptığınız güzel işlerden dolayi HDP ye oy verenler sizlere yazıklar olsun ardahanı terk edin siz pkk ya oy verip o güzel şehri bitirmek istiyorsunuz sizlerede sıra gelecek bir bir gideceksiniz oralardan sizlere ekmek bile verilmez

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title