Haberler

Başkan Kocaoğlu'ndan Tire'de Teşvik Çıkışı

Güncelleme:

Tireli esnafla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin teşvik olduğunu vurguladı.

Tireli esnafla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin "teşvik" olduğunu vurgulayarak, "Bu konu parti meselesi değildir. İzmir hakkını almak zorundadır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Oda başkanlarıyla görüşen Başkan Kocaoğlu'na İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek eşlik etti.

Tire Lokantacılar, Kebapçılar ve Börekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necat Sertdemir, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek, "Akşam yatıyorum yollar kötü, sabah kalkıyorum yollar açılmış, pırıl pırıl. İnanılır gibi değil" dedi. Başkan Kocaoğlu da Tire'nin Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bağlandığını hatırlatarak "Bu daha başlangıç" diye konuştu.

İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin "teşvik" olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Turgutlu ile Bağyurdu Organize Sanayi bölgeleri arasında bir yol geçiyor. Teşvikten dolayı yolun bir taraf daha ucuz. Bu durumda yatırımcı niye diğer tarafa yapsın ki? AKP'li arkadaşlardan af diliyorum, ama bunun nedeni Hükümetin bu kente şaşı bakması" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kente teşvik vermiyorlar, sonra da gelip 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki bürokratik engellerden dolayı sanayici gelmiyor' diyorlar. AKP'nin adayıyla bu teşvik konusunu, İnciraltı'nın sağlık konseptinde planlanmasını ve Liman'ın büyütülmesi konusunu defalarca konuştum, raporlar yazdım. Her karşılaşmamızda 'yapın şunu' diye söyledim. Şimdi de diyor ki, 'İzmir'e teşvik konusunu halledeceğiz'. Halledemezsin, ancak İzmir direnirse Manisa lobisini yıkabilir. Manisa lobisi yıkılmadan teşvik eşitlenmez. Bu konu parti meselesi değil! İzmir hakkını almak zorunda".

Tire'nin Büyükşehir'e bağlanmasıyla ulaşım konusunun da gündeme geldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "İzmir'de kent merkezinde M plakayı çözdük. Buralarda da yeni sistem arayışındayız. Belediyenin gücü ile her yere otobüs koymaya kalkarsak esnafı öldürürüz. Birlikte çalışırsak bir proje uygulayabiliriz. Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlemesi, ulaşım konusuna bütüncül bakmamızı gerektiriyor. Oturup birlikte karar vereceğiz. İzmir'de kent merkezinde minibüslerle oturduk karar verdik, şimdi Nisan ayında ihaleye çıkacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Moroğlu Alaattin Yüksel Aziz Kocaoğlu Tire Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title