Haberler

Başkan Kocamaz, Silifke'de

Güncelleme:

Burhanettin Kocamaz, Silifke'de seçim bürosu açılışına binlerce kişinin katılması nedeniyle Silifke halkının 30 Mart'ı öncesi kararını verdiğini söyledi.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke'de seçim bürosu açılışına binlerce kişinin katılması nedeniyle Silifke halkının 30 Mart'ı öncesi kararını verdiğini söyledi.

MHP Silifke İlçe Binası önünde konvoy ile Sayağzı Mahallesi'ne gelen MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Silifke Belediye Başkan Adayı ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan ve çok sayıda partiliyi, mahalle halkı meşale, havai fişek gösterisi, konfeti yağmuru ile karşılarken, kurban kesip dua ettiler.

Yaklaşık 5bin kişinin katıldığı açılış programında önce MHP Silifke Belediye meclis üyeleri adayları tanıtıldı. Daha sonra değişik partilerden MHP'ye katılanlara törenle rozetleri takıldı.

MHP Silifke Belediye Başkan Adayı ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz birer konuşma yaptı.

Katılımcıların coşkusunu ve heyecanını gören Başkan Kocamaz, Silifkelilerin 30 Mart'ı beklemeden kararlarını verdiğini söyledi.

MERSİN'DE BİR SAATLİK YAĞAN YAĞMURUN İNSANLARI NASIL PERİŞAN ETTİĞİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLDUK.

Şimdiye kadar hiçbir zaman iktidar belediyesi olmadıklarını, iktidar belediyelerinden daha fazla hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini söyleyen Başkan Kocamaz, 16 aydır yollarda olduklarını, Mersin'in sorunlarını çok iyi bildiklerini belirtti.

Başkan Kocamaz, "Bizim esas görevimiz toplumun tamamının mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek, onların sıkıntılarını ortadan kaldırmaktır. Özellikle toplumun ortak ihtiyacı dedik. Mersin'de bir saatlik yağan yağmur toplumun tamamını esnafıyla, hane halklarıyla, şehir içerisinde dolaşan insanlarıyla, işine, evine ekmek götürmek için sabah erkenden yola çıkan insanları nasıl perişan ettiğine hep birlikte şahit olduk. Oysa daha çok değil bir önceki yağmurda yine aynı sıkıntılar çekilmişti ama bu kadar değildi. Ve bu yağmurların arifesinde bilboardlarda görüntüleri gördünüz. Ne diyordu orada? "Mersin'de artık bu görüntüler yaşanmayacak." Ama maalesef yalancının mumu 30 Mart'a varmadan söndü ve dün şahsen gördüğüm manzara bizim yüreklerimizi sızlattı. Mersin'in Çankaya'sı diye ilan edilen Yenişehir'in en gözde semtleri, en gözde caddeleri sular altında kaldı. Ve sabah erkenden telefonlarımız susmaz oldu, başkanım şu bölgeye gidin, bu bölgeye gidin. Tabi hepsine yetişmemiz mümkün değil.

Biz ulaşmaya çalışabildiğimiz yerlere ulaşmaya çalıştık. O esnafın feryadı, başkanım yapılabilecek bir şey yok mu? Bize nasıl destek olabilirsiniz? Feryatları gerçekten bizi çok büyük rahatsız etti. Tarsus'tan belediyenin araçlarını getirip esnafı rahatlatmak için arkadaşlarımızı aradık. Bu sefer gelen araçları geri döndürmek için bizim arkadaşlarımızın üzerine baskı uygulanmaya çalışıldı. Halbuki biraz medeniyetten nasibini almış anlayış olsaydı, bizim arkadaşlarımıza teşekkür etmeleri gerekirdi. Ama neticede esnaf bizim esnafımız, insan bizim insanımız, kim nasıl engellemeye çalışırsa çalışsın biz halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak algılayan bir anlayışın temsilcileriyiz. Kaldı ki zaten 30 Mart'tan sonra o gelen araçların tamamı büyükşehir'e devredilecek. Tarsus'u biz bu aynı zihniyetten devraldığımızda Mersin'in bugünkü konumundan çok daha kötüydü. Ama bugün geldiğimiz noktada Allah'a binlerce şükürler olsun ki Türkiye'de altyapı konusunda Tarsus %98,5 oranında altyapısını tamamlamış, atık su arıtmasıyla, içme su arıtmasıyla, katı atık depolama tesisleriyle çevreyle ilgili bütün vecibelerini yerine getirmiş Türkiye'nin 1 numaralı kenti olmuş ve bugün bu sıkıntıları artık görmeyen bir kent olarak Türkiye'de örnek alınmış bir yerleşim birimidir" dedi.

BU MİLLETTEN YETKİ ALDIYSANIZ ÖNCE MİLLETİN İŞİNİ TAKİP EDECEKSİNİZ.

Milletin derdini dert edindiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, "Bir problemi çözmek için önce o problemi kendinize dert edeceksiniz. Daha sonra ortaya bir irade koyacaksınız, o iradenin sonuna kadar arkasında duracak ve o problemi o irade ile sonunda yok edeceksiniz. Onun dışında problem orda dururken siz evinizde rahat uyuyabiliyorsanız, 2 saatlik mesainizi biraz fedakarlık göstererek artıramıyor, orada problem dururken siz keyfe devam ediyorsanız, bu problemleri çözme şansınız olmaz, vatandaşta bu çileleri çekmeye devam eder. Bizi hiç kimsenin yaşantısı, siyasi görüşü, kökeni, inancı, hayat tarzı ilgilendirmiyor, nasıl bir yaşamları olursa olsun. Ama bu milletten yetki aldıysanız önce milletin işini takip edeceksiniz. Milletin işini bırakıp, zevki sefa içerisinde gününüzü gün etmeye, belediyenin imkanlarını yandaşlarınıza peşkeş çekmeye çalışırsanız, işte dünkü olayı yaşar ve bu millete rezil rüsva olursunuz" şeklinde konuştu.

İNSANLARIN ARASINA FİTNE, FESAT SOKMAYA İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Mersin'de bir ekibin dedikodu ürettiğini kaydeden Başkan Kocamaz, "İnsanların arasına fitne, fesat sokmaya insanları birbirine düşürmeye çalışıyor. Ben bu yaklaşımları, bu tavırları buradan kınıyorum. Söylentiye bak, esnaflarla ilgili ruhsat harçları artacakmış, arkadaşlar bunları belediye belirlemiyor Ankara belirliyor. Kocamaz içki ruhsatlarını iptal edecekmiş. Gerçekten çok ayıp, gerçekten medeni insana yakışmayan yakıştırmalar. Kentlerde içkili yerler krokisi diye bir kroki vardır. O krokinin içerisine giren her yerde insanlar işyeri açabilir. Ama camiye, okullara, karakola, eğitim kurumlarına 200 metre yakınsa bu tür yerleri yasal olarak açma şansı yok. Bu tür tezviratlar maalesef oluyor. Hepsinden önemlisi bu ateşle oynamaktır, insanların arasına fitne sokmaktır.

Kocamaz Arapları, Alevileri sevmez. Bunu kim ortaya çıkarıyorsa kim dedikodusunu yapıyorsa ben buradan şerefsizlikle itham ediyorum. Tarsus'taki demografik yapı Mersin'den faklı değil, birbirine çok benziyor. Tarsus'ta insanlar yıllardır huzur içerisinde yaşıyor. Böyle bir ayrım olsa, belediye böyle bir terbiyesizlik yapmış olsa Tarsus'ta 4 dönemdir her dönem artan bir şekilde bize destek vermezler ve belediye Tarsus'taki bütün mahallelerden de oy almazdı. Allah'ın yarattığını bizim ayırmamız zaten bize yakışmaz, insanlığa yakışmaz. Biz herkese eşit mesafedeyiz. Mersin'de huzur için yola çıktık diyorsak Tarsus'ta yaptıklarımız Mersin'de yapacaklarımızın teminatıdır. Tarsus'ta nasıl barış ve kardeşlik ortamı sağlanmışsa Allah'ın izniyle Mersin genelinde de hizmetlerimizle hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkese eşit yaklaşarak Mersin genelini huzur kenti yapmak bizim boynumuzun borcu olacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Silifke Tarsus Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title