Haberler

Başkan Kocamaz, Mut'luların Gönlünü Fethetti

Güncelleme:

Burhanettin Kocamaz, yoğun ilgi gördüğü Mut'ta Mut'luların gönlünü fethetti.

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, yoğun ilgi gördüğü Mut'ta Mut'luların gönlünü fethetti. 2 gün boyunca Mut'ta program düzenleyen Başkan Kocamaz, vatandaşlarla kucaklaştı, sorunlarını dinledi, Mersin için yapacağı projeleri anlattı.

Mut'un 6 köyünü gezen Başkan Kocamaz, protokol ziyaretinin ardından, esnaflarla kucaklaştı, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi, işadamlarıyla buluştu, MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz'ın irtibat bürosunun açılışına katıldı ve Ülkü Ocağında gençlerle sohbet etti.

2 gün boyunca birçok ziyaret gerçekleştiren Başkan Kocamaz'a, MHP Mut ilçe Başkanı Mehmet Özkan, MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz, ülkü Ocağı Başkanı Mehmet fatih Serbes, MHP Mersin İl yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri eşlik etti.

Soğuk havaya rağmen sıcak karşılama yapan Mut halkı Başkan Kocamaz'ı sevgi çemberine aldı.

Mut'ta ilk gün ilçeye en uzak köy olan Yanlızcabağ Köyünü ziyaret eden Başkan Kocamaz, Çamlıca ve Evren köylerinde köylülerle sohbet etti.

Başkan Kocamaz, ikinci günde ise ilk olarak sabah kentteki işadamları ve sanayicilerle biraraya geldi. Ardından protokol ziyaretini gerçekleştiren Başkan Kocamaz, MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz'ın irtibat bürosunun açılışına katıldı. Daha sonra Başkan Kocamaz, beraberindeki heyetle birlikle esnaf gezisi yaparak, esnafların sorunlarını dinledi. Ülkü Ocağı'na çıkan Başkan Kocamaz, burada gençlerle sohbet ettikten sonra Suçatı, Hacı İlyaslı ve Barabanlı Köylerine ziyaret gerçekleştirdi.
Mut'lular tarafından adeta sevgi çemberine alınan Başkan Kocamaz'a vatandaşlar, 'Başkan Kocamaz Seni Kimse Yıkamaz' sloganıyla karşıladı.

'Başkanım seçimin sonucu belli. 31 Mart'ta inşallah bayram yapacağız. Mersin hakkettiği yere gelecektir" diyen Mut'lular, Başkan Kocamaz'a destek vereceklerini ifade ettiler.

Mut'lulara teşekkür eden Başkan Kocamaz, halkın teveccühünü seçimin sonucunu şimdiden belirlediğini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Değerli hemşehrilerim geçmişte bir yerel seçim olduğunda bu köylere il genel meclis adayları gelir, sizlerle sohbet eder oylarınıza talip olurdu. Şu anda il genel meclis üyeliği adaylığı Türkiye'nin 30 ilinde kaldırılmış durumda. Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte hali hazır 16 büyükşehir sayısı 16'dan 30'a çıkarılıyor. Toplam nüfusu 750 bini geçen bütün iller artık büyükşehir olarak seçimlere girecek ve bundan sonra da büyükşehir statüsüyle yönetilecek. Geçmişte bu köyleri Mersin'deki seçimler pek fazla ilgilendirmezdi yada bu köyde oturan vatandaşlarımız Mut'taki seçimle belki yakınları orada oturduğu için haberdar olur, ilgilenirdi ama oraya oy kullanmazdı. Bu yeni yasayla birlikte Adana'dan Antalya'ya kadar Karaman'dan, Konya'dan Akdeniz'e kadar olan tüm bölge artık önce Mut belediyesinin başkanlığı için oy kullanacak, aynı zamanda da Mersin büyükşehir için oy kullanacak" dedi.

2014 YEREL SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Başkan kocamaz, 2014 Mart seçimlerin ülke için çok önemli olduğunu belirterek , "Bu seçim geçmiş seçimlere göre çok daha önemli bir noktaya geldi. Aslında bu yasanın çıkarılmasındaki ana gaye Türkiye'yi yavaş yavaş federal bir yönetime doğru götürmek. Çünkü Amerika bunu istiyor, Avrupa Birliği bunu istiyor, küresel güçler bunu istiyor. İşin ilginç yanı PKK'da bunu istiyor, Barzani'de bunu istiyor. Yani bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlerde bunu istiyor. Bu yasa MHP'nin mecliste sonuna kadar direnmesine rağmen çıktı. Çünkü mecliste parmaklarını kaldırdılar mı işi hallediyorlar. O zaman bize düşen görev bu yasanın arkasında yatan gerçekleri, endişeleri hiç olmazsa kendi bölgemizde boşa çıkarmak. Yani tabiri caizse kendi evimizin önünü temizlemek. Diyoruz ki, gelin hep beraber bu yasadan doğabilecek aksaklıkları hatta bu bubi tuzaklarından doğacak zararları şimdiden tedbir alıp önleyelim.

Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olunuz, bu seçimde Mersin ortak paydasında birleşmek mecburiyetinde olduğumuzu sizlere hatırlatmak istiyoruz. Mersin'i bugüne kadar herkes yönetti. Yönetmeyen bir kesim kaldı o da Mersinliler Mersin'i yönetmedi. Aziz Atatürk ne diyor? "Toroslar'ın tepesinde bir çadırda hala bir ışık yanıyorsa, bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmez." Bizde diyoruz ki gün bugün. Eğer bu ülkeye gönülden bağlıysak, yani göbekten değil gönülden ta derinlerden bağlıysak, bu sefer birleşeceğiz. Şehitlerin kemiklerini sızlatmayacağız. Bizden sonraki nesillerin vebalinden ancak birleşerek kurtulacağız. Gelin el ele verelim bugüne kadar Mersin'i herkes yönetti bu seferde Mersinliler yönetsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Nebi Yılmaz Mersin Mut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title