Haberler

Başkan Kocamaz: "Mersin'i Marka Kent Yapmaya Hazırız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in markalaştırma sürecinin sadece birkaç sembolle değil, bir bütün olarak ele alarak yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda öncülük yapmaya veya yapılacak çalışmalarda üzerimize düşenleri yerine getirmeye hazırız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in markalaştırma sürecinin sadece birkaç sembolle değil, bir bütün olarak ele alarak yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda öncülük yapmaya veya yapılacak çalışmalarda üzerimize düşenleri yerine getirmeye hazırız" dedi.

Mersin Ekonomi Platformu'nun girişimleriyle 'Marka Kent Mersin Çalıştayı Konferansı' düzenlendi. Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde yapılan konferansa Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, iş adamları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, dünyanın her yerinde şehir demenin, medeniyet demek olduğunu söyledi. "Eğer şehrinizde medeniyeti tüm unsurlarıyla ayağa kaldıramamışsanız, orası şehir değil, sadece çimentodan, demirden, tuğladan ibaret bir beton yığını ve binalar manzumesidir" diyen Kocamaz, şehrin olmadığı bir medeniyet düşünülemeyeceği gibi, medeniyetin olmadığı bir şehrin de söz konusu olmadığını kaydetti. Kocamaz, "Ve insanları asla mutlu edemez. Ülkemizdeki şehircilik facialarının kaynağını işte burada aramamız gerekiyor" diye konuştu.

Sorunun kaynağının, 1960'lardan itibaren başlayan ve yoğunlaşarak hala devam eden kırsaldan şehirlere göç olgusunun bu perspektiften yönetilmemiş olması ve şehirlerin bu göçlere hazırlıksız yakalanması olduğunu ifade eden Kocamaz, "Bu sebeple, maalesef ülkemizde medeniyetle şehir arasındaki bağlantıda sıkıntılar yaşanmıştır ve yaşanmaktadır. Maalesef Mersin de dahil olmak üzere şehirlerimizin çoğu, bu dönemde gelişmelerin önünden değil, arkasından gittikleri için telafisi çok zor olan, hatta kimi noktalarda mümkün olmayan çarpıklıklara maruz kalmıştır" şeklinde konuştu.

Marka Kent Mersin arayışının bu temelde yönlendirilmesi ve somutlaştırılması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: "Mersin'i markalaştırma sürecini, şehrimizi, sadece birkaç sembolle değil, bir bütün olarak ele alarak yürütmeliyiz. Siluetimizle, çevremizle, sanayi tesislerimizle, bitki örtümüzle, caddelerimizle, sokaklarımızla, binalarımızla, denizimizle, dağlarımızla, ağaçlarımızla, tarihi eserlerimizle, anıtlarımızla, elbette en önemlisi insanımızla bir bütün olarak Mersin'i marka bir şehir haline getirmeyi hedeflemeliyiz. Bunun için bir medeniyet tasavvurumuzun olması gerekir. Önemli olan, bu tasavvuru Mersin özelinde somutlaştırmak, insani ve fiziki değerlerimizi en iyi, en doğru, en verimli şekilde harekete geçirebilmektir. Bunun için de Mersin'i ifade eden, Mersin'i oluşturan tüm bileşenlerin birlikte harekete geçmeleri, güçlerini ve enerjilerini aynı yönde birleştirmeleri gerekiyor. Biz Mersin'i, her alanda ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biri haline getirmek istiyoruz. Bizim gönlümüzdeki Marka Kent Mersin, tek bir sembolle veya tek bir alanda değil, her alanda markalığını tescil ettirmiş, kabul ettirmiş bir şehirdir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda öncülük yapmaya veya yapılacak çalışmalarda üzerimize düşenleri yerine getirmeye hazırız." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Türk Göçer Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title