Haberler

Başkan Kocamaz: "Kira Tespit Komisyonu Yasal Değil"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kira ihalesi Mersin İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen yeni otogardaki yazıhane ve dükkanlar için önerilen ‘Kira Tespit Komisyonu’nun yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kira ihalesi Mersin İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen yeni otogardaki yazıhane ve dükkanlar için önerilen 'Kira Tespit Komisyonu'nun yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yeni otogarla ilgili son gelişmeler ve kira ihalesi tartışıldı. CHP, MHP ve BDP'li meclis üyelerinin imzasıyla verilen yeni otogardaki yazıhane ve dükkanların kiralarının belirlenmesi için komisyon kurulması önerisinin görüşülmesi sırasında konuşan Başkan Kocamaz, İdare Mahkemesi'nin kararını eleştirdi. Kocamaz, "Burada hiçbirimiz bu işin uzmanı değiliz. Bizler elbette yasalara saygılıyız ve uyarız ancak, İdare Mahkemesi'nin bu konuyla ilgili son kararını, haddini aşarak verdiğini düşünüyoruz. Çünkü yasa, belediye yönetiminin kendi içinde bir komisyon oluşturabileceğine, kendisinin rakamı belirleyebileceğine veya belli yerlere sorarak rakamı belirleyebileceğine hükmediyor. Biz komisyon oluşturmamıza rağmen, idari mahkeme komisyonsuz bir karar vermişiz gibi hükümde bulunmuştur. İdare tarafından bir kira tespit komisyonu kurulmuş olmasına rağmen, maalesef idare mahkemesi 'niye başka yerlerden fiyat sormadınız' gerekçesiyle kararını vermiş durumda ve biz de mahkemenin kararını uyguluyoruz. Belli yerlere soracağız ve aldığımız fiyat üzerinden ihaleye çıkacağız" dedi.

Yeni otogardaki 78 iş yerinden 40'ının kiraya verilmiş göründüğünü de söyleyen Kocamaz, "Aslında orada bir fiyat oluşmuş durumda. Buna rağmen mahkemenin böyle bir karar vermesi süreci geciktirdi" ifadelerini kullandı.

Otogar esnafının mağdur edildiği yönündeki iddialara da yanıt veren Kocamaz, bu iddiaların iftira olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Otogarda iş yapan esnafı etnik kimliklerine göre sınıflandırdığımız ve bu şekilde muamelede bulunduğumuz yönündeki iftiralar, ateşin üzerine benzin dökmektir. Kaldı ki, şu an yapılan ihalede 40 kişi yer almış ve bunun büyük bir çoğunluğu Güneydoğulu vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bizim böyle bir ayrım yapmamız söz konusu bile olamaz. Bize karşı yapılan böyle çirkin iftiraları da kabul edemeyiz, çünkü bu Mersin'de hepimize huzur lazım."

Mecliste bir tespit komisyonu kurulması önerilerini de değerlendiren Kocamaz, "Kira Tespit Komisyonu kurulması yönündeki talebin yasal olmadığını düşünüyorum. Şu anki otogarda bir grup, kendilerine göre bir düzen kurmuş. 15 yıl boyunca belediyeye ödenen kira bedeli toplam 38 bin lira ile 68 bin lira arasında değişmektedir. Bu rakam 15 yıllık toplam ücret. Biz kendi kafamıza göre bir tespit yapmadık ve araştırma yaptık. Şu an otogarda bir işyerinde 4 ayrı firma bilet satıyor. Bu bilet satan firmalardan bazıları diyor ki, 'biz buraya aylık 9-10 bin lira kira ödüyoruz'. Biz bunu bile baz almadık. Baz aldığımız fiyat aylık olarak 5 bin ile 8 bin lira arasında bir fiyat. Aslında mahkemenin, oradaki rakamlarla ilgili hiçbir yetkisi yok. Mahkeme, buradaki komisyonun belirlediği rakamlara müdahale de edemez, o ifadelerin tamamı da doğru değildir. İşin özü, bu belediye, bu kadar sorumluluk almışken, yetkilerini bir başkasına kullandırırsa, o zaman bu halka karşı biz görevimizi yapmamış oluruz, çünkü bu yetkiyi bize halk verdi" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title