Haberler

Başkan Kocamaz, İstanbul'dan 'Mersin Maratonuna Katılın' Çağrısı Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstanbul'dan Mersin Maratonu çağrısı yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenleyeceği 'Uluslararası Mersin Maratonu', İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile Türk spor basınına tanıtıldı.

Bu yıl 'Demokrasi Şehitleri' anısına koşulacak olan 'Uluslararası Mersin Maratonu'nun İstanbul tanıtımına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Celalettin Deniz Toker ve 2. Uluslararası Mersin Maratonu'na katılacak olan Milli Maratoncu Bekir Karayel katıldı.

"Mersin Maratonu, Avrupa'nın en iyi maratonları arasında yerini aldı"

Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, 'Demokrasi Şehitleri' anısına, "Mersin'e koş Mersin'de koş" sloganıyla 11 Aralık 2016 Pazar günü gerçekleştirecek olan '2. Uluslararası Mersin Maratonu' hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Düzenlenen maratonun Avrupa'nın en iyi maratonları arasında yer aldığını belirten Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Mersin Maratonu, Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldız derecesi ile ödüllendirilerek Avrupa'nın en iyi maratonları arasındaki yerini şimdiden almış bulunuyor. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Dört parkurdan oluşacak olan maratonda dereceye giren sporculara toplam 155 bin 550 TL ödül verileceğini ifade eden Kocamaz, ödüllerin Maraton, Maraton Türk Sıralaması, Maraton Yaş Grupları, 15 km, 15 km Türk Sıralaması, 15 km Yaş Grupları ve Maraton Bedensel Engelli Tekerlekli İskemle Yarışı kategorilerinde dağıtılacağını söyledi. Birçok alanda 'marka şehir' olma potansiyeline sahip olan Mersin'i düzenledikleri ulusal ve uluslararası etkinliklerle spor alanında da markalaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Kocamaz, "Başta turizm, tarım, lojistik ve sanayi olmak üzere pek çok alanda 'Marka Şehir' olma potansiyeline fazlasıyla sahip olan Mersinimizi spor alanında da 'marka şehir' haline getirmek istiyoruz. Bu çerçevede 2013 Akdeniz Oyunlarını hatırlatmayı yararlı buluyorum. Bu uluslararası organizasyon kapsamında yapılan tesisleri en iyi şekilde kullanmak ve değerlendirmek kararındayız" diye konuştu.

Birçok spor faaliyetine ev sahipliği yapan Mersin'de gerçekleştirilen her aktivitenin karşılığını aldıklarını ve Mersin'in artık bir spor şehri olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Ayrıca 2015 ve 2016 yıllarında Avrupa'nın en büyük atletizm yarışması olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile 20. Avrupa 10 Bin Metre Koşusu Kupasını da Mersin'de başarıyla gerçekleştirdik. Yaptığımız hiçbir organizasyonun karşılıksız kalmadığını görmekten mutluyuz. Mersin artık bir spor şehridir. Bunu herkes biliyor" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları her uluslararası organizasyonu Türkiye'nin tanıtımında bir araç olarak gördüklerini de belirten Kocamaz, 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nu Türk milletinin barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını dünya kamuoyuna ulaştırmak için düzenleyeceklerini söyleyerek, herkesi Mersin Maratonu'na katılmaya davet etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
title