Haberler

Başkan Kocamaz Dünya Yaşlılar Günü'nü Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in 'Yaşlı Dostu Kentler' üyeliği için Dünya Sağlık Örgütü'ne başvurduklarını belirterek, '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladı.

Başkan Kocamaz, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlıların her zaman yanlarında olacaklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirtti. Herkesin, bir gün yaşlanacağını aklında tutması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, "Yaşlılara gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi gösteremeyen toplumların, huzur içinde olması mümkün değildir. Bizler millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültürün ve geleneğin evlatlarıyız. Bu verdiğimiz önemi devam ettirebilmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'in 'Yaşlı Dostu Kentler' üyeliği için Dünya Sağlık Örgütü'ne başvurduk" dedi.

Yaşlıların geçmiş ile bugün arasında, kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasında çok önemli bir rol oynadıklarını dile getiren Kocamaz, "Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin'in 'Yaşlı Dostu Şehirler' arasında yerini almasını sağlamayı ve 7'den 70'e herkesin birlikte uyumlu bir hayat sürdürebilecekleri ortamları yaratmayı hedefliyoruz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Bu vesileyle yaşlılarımıza hayırlı bir ömür dilerken bu anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Burhanettin Kocamaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title