Haberler

Başkan Kocamaz: "Dünya Mersin'i Tanıyacak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ekim aynıda dünyadaki kardeş şehirler zirvesini Mersin'de yapacaklarını belirterek, "Dünya Mersin'i tanıyacak" dedi.

Kocamaz, Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Irak'ın, tarihin derinliklerinden günümüze kadar Türk dünyası ile iyi ilişkiler içerisinde, birlikte hareket eden bir ülke olduğunu söyledi. Irak'ın, yaşadığı birçok olumsuzluğa rağmen bugün halen ayakta duruyor olmasının takdir edilecek bir durum olduğunu ifade eden Kocamaz, "İnşallah Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan bu tür toplantılarla Irak-Türkiye işadamları arasındaki ilişkiler ileri noktalara ulaşır. Karşılıklı alışveriş ve ticaret her iki ülke için de gelişir, hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Irak Gaziantep Başkonsolosu Taban Al Bazzaz'ın bu ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Mersin ile Irak'tan bir kentin kardeş şehir olması yönünde önerdiği teklife olumlu baktıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, "Ancak eskiden olduğu gibi doğrudan belediyeler arasında ya da belediye meclislerinde alınan kararların bu konuda yeterli olmadığını, Dışişleri Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kardeş şehir ilişkileri kararının alınabildiğini kendilerine ifade ettik. İnşallah 22 Ekim 2015 tarihinde tüm dünyadaki kardeş şehirlerin zirvesini öncü olarak Mersin'de yapacağız. Bu zirve sadece Türkiye'den bir kentle yurt dışından bir kent ile değil tüm dünyadan farklı ülkeler arasındaki kardeş şehirlerin de katılacağı bir zirve olacak. Tüm dünyadaki kardeş şehirlerin birliğini oluşturmak düşüncesindeyiz. Belediyemizin kurucu başkanlığını üstleneceği ve iki dönem başkanlığını yapacağı birliğin merkezi Almanya olacak" şeklinde konuştu.

Mersin'in tüm dünyada, her platformda tanıtılmasına yönelik yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Kocamaz, "Tabii ki bu tür ilişkiler de bu gayretleri biraz daha güçlendirecek ve Mersin'i hak ettiği yere getirecek. Irak ile çok yoğun ticari ilişkiler olduğunu yıllardır biliyoruz. İnşallah TISİAD'ın bu girişimiyle başlatılan çabalar, her ülke için gerek ticari konularda gerekse dostluğun, kardeşliğin pekiştirilmesi konusunda dayanışma içerisine girmemize vesile olacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Mersin Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title