Haberler

Başkan Kocamaz, Avukatlar Günü'nü Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, avukatlara hak ettikleri değerin verilmesinin ve bunun topluma yansıtılmasının, yargının gücünü ve güvenilirliğini artıracağını belirterek, ‘5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, avukatlara hak ettikleri değerin verilmesinin ve bunun topluma yansıtılmasının, yargının gücünü ve güvenilirliğini artıracağını belirterek, '5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

Başkan Kocamaz, '5 Nisan Avukatlar Günü' dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, avukatların, vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak, yargı bağımsızlığı güvencesinin vicdanını oluşturduklarını vurgulayan Kocamaz, "Günümüzün en kıymetli mesleklerden biri olan avukatlık mesleği kutsal olan görevlerden biridir. Hukuk devletinin temel organlarından olan savunma hakkını yerine getiren avukatlar, bireyleri bilgilendirip, yönlendirerek bu hakların korunmasına yardımcı olarak, kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sistemimizin ayrılmaz öğesi olan avukatlarımıza hak ettikleri değerin verilmesi ve bunun topluma yansıtılması, yargının gücü ve güvenilirliğini artıracaktır. Güçler ayrılığı ilkesinin yasama, yargı ve yürütme arasındaki uyum ve bağımsız karar alma mekanizması olduğu bir gerçektir. Yargının en önemli unsuru olan hak arama ve savunma hakkının gerçekleşmesini sağlama konusunda çaba gösteren tüm avukatların gününü kutluyorum. Tüm yargı çalışanlarına sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Avukatlar Günü Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title