Haberler

Başkan Kocadon'dan Bodrumlu Selzedelere Ziyaret

Chp'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçen salı akşamı sağanak yağmur felaketini yaşayan, ev ve işyerlerinde zarar oluşan vatandaşları ziyaret etti.

Chp'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçen salı akşamı sağanak yağmur felaketini yaşayan, ev ve işyerlerinde zarar oluşan vatandaşları ziyaret etti. Temizlik çalışmalarında sona gelinirken, hayatın normale dönmeye başladığı kentte, yerli ve yabancı turistlerin sahillerde güneşlenerek denize girdiği görüldü.

Geçen salı günü salı akşamı Bodrum'da etkili olan sağanak yağmur, bayram tatili nedeniyle nüfus yoğunluğu artan kentte üç saat sürdü. Gökçeler dağından gelen sel suları, kent kurulduğunda dere olan cadde ve sokakları doldurdu. Yüzlerce motosiklet, otomobil cadde ve sokaklarda sürüklendi. Yollar, kaldırımlar bozuldu, evleri, işyerlerini su bastı. Sel sonrası kentte büyükşehir ile birlikte ilçe belediyesi temizlik çalışmalarına başladı. Geçen üç günün ardından artık kentteki hayatta normale dönmeye başladı. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, selzede vatandaşları, bugün ev ve işyerlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Kocadon'a, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ve belediye ekipleri de eşlik etti.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BU YARALARI SARACAĞIZ"

Konacık ve Gümbet mahalleleri ile alt katını su basan Oasis Alışveriş Eğlence ve Kültür Merkezi'ndeki temizlik çalışmalarını inceleyen Başkan Kocadon, "Bodrum Belediyesi ekiplerimiz müthiş bir performansla çalıştı. Çok şükür, Bodrum'da bir can kaybı yok. Ben de çalışmaları yerinde kontrol etmek, bazı ailelere ve işyeri sahiplerine geçmiş olsun demek için mahallelerde incelemelerde bulunuyorum. Ev ve işyeri sahipleri çok mağdur. Bodrum Belediyesi olarak üstümüze düşen, bu yaraları sarmak. Bodrum tarihinde böyle bir olay yaşanmadı, böyle bir yağmur görmedi. Bodrum'a bir yılda yağan yağmur 12 saatte yağınca, bu felaketi hep beraber yaşadık. Birlik ve beraberlik içinde bu yaraları saracağız. Gönül isterdi ki Muğla'nın birçok ekipleri de burada çalışsın. Tabii ki Büyükşehir Belediyesi geldi. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Özellilkle mağdur ailelerimiz ve işyerlerinde sıkıntı var. Devletimizin yüzünü Bodrum'a dönüp, özellikle bu işyeri sahiplerinin zararlarını karşılama, sigorta ve vergide biraz yardımcı olmasını bekliyoruz. Bunun dışında geri kalan yaralarını kendisi saracaktır" dedi.

Öte yandan, hayatın normale dönmeye başladığı kentte yerli ve yabancı turistler, güneşli havanın keyfini çıkardı. Gün boyu güneşlenip, denize girdi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Kocadon Gökçeler Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title