Haberler

Başkan Kocadon'dan Bitez'de Sahil İşgali Tepkisi

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, turizmcilerle toplantı yapan CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sahillerde otel ve restoran işgallerine dikkat çekti. Masa, sandalye, şezlong benzeri malzemelerle plajlarda atılacak adım kalmadığını belirten Kocadon, "Plajlarımızı otelcimiz, restorancımız belli saatlerde kullansın. Plajlar insanların denize gireceği yerdir. Bundan sonra Bitez Mahallesi için alınması gereken radikal kararlar her ne olacaksa, alacağız" dedi.

Bitez Kafeterya'da ilçedeki turizmciler ile bir araya gelen CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sahil işgallerine dikkat çekti. Toplantıya Meclis üyeleri Cafer Doğan, Mehmet Durmaz ile Bitez Turizm İşletmeler Derneği (BİDER) üyelerininde aralarında bulunduğu turizmciler katıldı. Bitez'in birçok turizm destinasyonu arasında örnek gösterildiğini belirten Kocadon, "Buraya Bitez'in sorunlarını çözmek için geldik ama şunu da hiçbir zaman unutmamak gerek. Amacımız, her zaman üzüm yemek ve birlik beraberlik içinde, şu güzel Bitez'imiz için daha fazla ne yapabiliriz, diye fikirler üretmek. Hedefimiz hep bu olacak. Tabii ki dertler sıkıntılar hiç bitmiyor. Yaz sezonunda Bodrum Yarımadası'nın her yerinde, plajlarla ilgili sıkıntılarımız hep aynı. Bitez'e gelip baktığımızda sessizliğiyle ve halka açık plajıyla meşhur olmuş bir yer. Keza Ortakent'te öyle. Bunları da korumamız lazım. O yüzden bu durumu dengeleyerek ortak kararlar alalım" dedi.

Plajların kullanımının önemine de değinen Kocadon, "Plajlarımızı otelcimiz, restorancımız belli saatlerde kullansın. Bitez'e gelen sakin ve sessizce dinlenip tatil yapan insanlar bu plajda rahatlıkya yüzebilsin, denize girebilsin. Bodrum ne kaybediyorsa fazla açgözlülükten kaybediyor. Kaldırımlarda sahillerde, plajlarda belediyelerin ön gördüğü ve yasal çerçevenin dışına çıkarak daha fazla masa, daha fazla şezlong atarak hem kamunun malına tecavüz hem de plajlarda bırakın güneşlenmeyi adım atacak yer kalmıyor. Bu da turizm açısından olumsuz görüntülerin yaşanmasına neden oluyor. Plajlar insanların denize gireceği yerdir. Restoran masalarını atarak yemek yenilenecek yer bırakmıyorlar. Şezlonglar ise sahilde denizin içine kadar sıralanıyor. Gönül rahatlığıyla plajda yürüyüş yapmak isteyen turist, atlaya zıplaya nasıl yürüyecek tüm bunları düşünüp, bir düzene koymak zorundayız. Bundan sonra Bitez Mahallesi için alınması gereken radikal kararlar her ne olacaksa, alacağız" diye konuştu.

Mehmet kocadon, meclis üyeleri ve turizmciler toplantının ardından Bitez Plajı'nda inceleme yapıp, olumsuzlukları not aldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Bitez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title