Haberler

Başkan Kimyeci Tv A'da 'OBJEKTİF' Programı'nın Canlı Yayın Konuğu Oldu

Güncelleme:

TV A Genel Yayın Yönetmeni İlhan Geyik'in hazırlayıp sunduğu Objektif programında Antakya Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan Başkan Kimyeci şu açıklamalarda bulundu.

"Antakya; farklı renklerin kardeşçe bir arada yaşadığı, dünyaya rol model olan bir şehirdir. Huzur ikliminde insanların birbirine sevgiyle bağlı olduğu bu kadim şehre herkesi davet ediyoruz. 10 bin yıllık tarihi geçmişini, 13 farklı medeniyetin kültürel zenginliğini, birikimini teneffüs etmeye davet ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe kalkışması sürecinde Antakya'lı, Hatay'lı tek yürek, tek ses olmuş bu birlikteliği bir kez daha kanıtlamıştır.

Antakya Belediyesi Ek Hizmet Binaları, Makine İkmal Tesisi, Dev Araç Filosuyla Antakya'ya Hizmet Sunuyor

"Antakya Belediyesi 1 Nisan 2014'te ilk kez kuruldu. 8 odalı bir yerde, 350 personelimizle hizmete başladık. Hızla şimdiki ana hizmet binamızı 45 gün gibi kısa bir zamanda düzenleyerek Antakya'mıza hizmet vermeye başladık. Bugün modern birimleri, ek hizmet binaları, modern bir Makina İkmal Tesisi, dev araç ve is makinesi filosu ile hizmet sunar hale geldik."

Anıtlar Yüksek Kurulu'nun Şubesi Antakya'da Kurulduğunda Restorasyon Çalışmaları İvme Kazanacak

"Antakya'nın tarihi dokusunu ortaya çıkaracağız. Kudeb birimini kurduk, Adana merkezli Anıtlar Yüksek Kurulu'nun bir şubesinin Antakya'da kurulması için girişimlerimiz oldu. Antakya'nın restorasyon konusundaki işlem yükünün ortadan kaldırılması, 6 ay ile 1 yıl suren işlemlerin kısaltılması için bunu önemsiyoruz. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Kültür Bakanlığı'mıza teşekkürlerimi sunuyorum. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun şubesi Antakya'da kurulduğunda restorasyon çalışmaları ivme kazanacak."

Kentsel Dönüşüm Projesi

"Emek ve Aksaray Mah. 350.000 m2'lik alanda yapacağımız Antakya'nın cehresini değiştirecek vizyon bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bakanlığa ait proje onay yetkisini alan ilk ilce belediyesiyiz. Milletimizin duası ve desteğiyle bu projeyi yapacağız. Teknik altyapı çalışmalarının olduğu ilk 3 aşamayı bitirdik. Şu anda hak sahiplerimizle ıslak imzalı sözleşme imzaladığımız 4. aşamadayız. 1881 hak sahibimiz mevcut. Alanda 1390 afet riski taşıyan yapı var. Mahalle sakinlerimize, kurum ve kuruluşlarımıza, ilgili sivil toplum kuruluşlarımıza projenin detayları hakkında bilgilendirmede bulunduk. 18 Kasım 2016 itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapım yetkisi konusunda kurumumuza onay verdi. 7 Şubat 2017'de projenin uygulama yönetmeliği Antakya Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle onaylandı. Kentsel Dönüşüm alanının % 50'si yeşil alan, % 23'u otopark ve yollar, % 19'u Apartman bloku olacak. Toplam büyüklüğü 192 bin m2 olan 25 adet park olacak. Alanda ayrıca 2 okul, 1 karakol, 2 sosyal tesis, camii, 20.000 m2 büyüklüğünde kent meydani, kapalı semt pazarı olan modern bir yaşam alanını milletimizin dualarıyla hizmete sunacağız."

Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak Ve Tek Devlet İçin 'Evet' Diyoruz

"Yaklaşan referandum sureci malumunuz. Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak ve Tek Devlet için 'Evet' diyoruz. Bugün kendi tankını, kendi gemisini, kendi uçağını yapan bir Türkiye var. İstikrar ve kalkınmanın devamı için Evet diyoruz. Gücünü milletten alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için Evet diyoruz. Güçlü Meclis Güçlü Yasama Hızlı ve Etkili İcraat için Evet diyoruz. Kalıcı bir siyasi istikrar için, koalisyonlara, darbelere son vermek için Evet diyoruz ve aziz milletimizi Evet demeye davet ediyoruz."

Bizlere bu imkânı sağladığınız için sahsınızda TV A ailesine ve bizleri ekranları başında izleyen değerli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title