Haberler

Başkan Kılınç'tan Köşk'e 4. Eğitim Yuvası

Güncelleme:

Köşk Belediye Başkanı Kılınç, görev süresi içerisindeki dördüncü eğitim yuvası olan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ilçeye kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, görev süresi içerisindeki dördüncü eğitim yuvası olan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ilçeye kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, yaptığı açıklamada; " Aydın'ımızın büyükşehir olması ile beraber ilçemize 24 mahalle daha eklendi. Bu mahallelerimizin çoğunluğu öğretim durumları merkezde bulunan 3 adet okul tarafından taşımalı şekilde karşılanmaktadır. Öğrenci sayısının artması nedeniyle ilçe merkezinde bulunan okullar yetersiz gelmekte ve ihtiyaca cevap verememektedir. Eğitim sisteminin 4+4+4 uygulamasına geçilmesi nedeniyle ilçemizin Serdaroğlu Mahallesi ile Altı Eylül Mahallesinde sadece bir okulun bulunması yetersiz gelmekte ve acilen ihtiyaç duyulan yeterli miktarda bir arsanın temin edilmesi sonucu mülkiyeti belediyemize ait Köşk Merkez Altı Eylül Mahallesi'ndeki 3 bin 615 metrekarelik arsa Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere 'Eğitim Tesisleri Alanı' olarak İmar Plan Tadilat yapılmıştır" dedi.

Göreve başladığı günden itibaren ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu, Köşk Anaokulu, Köşk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni Köşk'e kazandırdıklarını kaydeden Başkan Kılınç, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni faaliyete geçirilebilmesi için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıfat Kadri Kılınç Eylül Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title