Haberler

Başkan Kılıç'tan Oğlunun Katilini İdam Sehpasında Affeden İranlı Anneye Ziyaret

MALTEPE Belediye Başkanı Ali Kılıç, oğlunun katilini idam sehpasında affederek dünyanın gündemine oturan ve 2014 yılında Maltepe Belediyesi tarafından yılın annesi seçilen İranlı Samareh Ali Nezhad'ı, yaşadığı Royan kentinde ziyaret etti.

MALTEPE  Belediye Başkanı Ali Kılıç, oğlunun katilini idam sehpasında affederek dünyanın gündemine oturan ve 2014 yılında Maltepe Belediyesi tarafından yılın annesi seçilen İranlı Samareh Ali Nezhad'ı, yaşadığı Royan kentinde ziyaret etti. Kılıç'ı evinde konuk eden Nezhad, "Yılın annesi olduktan sonra İran'da affetme olaylarında büyük artış oldu. İdamlar azaldı" diye konuştu.

Tahran 22. Bölge, Royan ve Nişabur Belediyeleri ile kardeşlik ve işbirliği protokolleri imzalamak için meclis üyeleri ile birlikte İran'a giden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, oğlunun katilini affederek idam sehpasından kurtaran ve Maltepe Belediyesi tarafından 2014 yılında yılın annesi olarak dünyaya tanıttığı Samareh Ali Nezhad'ı, İran'ın Royan kentindeki evinde ziyaret etti.

"İRAN'DA KIZ KARDEŞİM VAR"

Nezhad ailesine, samimi ve misafirperver karşılaması için teşekkür eden Kılıç, şunları söyledi:

"Bu olayı öğrendikten sonra İran Başkonsolosu ile irtibata geçerek kendisine yılın annesi ödülünü verdik. Ardından 2015 yılında Dünya Barış Günü'nde Samareh hanımla güvercin uçurarak, dünyaya barış mesajı vermek istedik. Kısa sürede davetimize olumlu cevap verdi. Ben de Royan'a gelerek, kendisini ziyaret edeceğime söz verdim. ve sözümü tuttum. Biz 6 erkek kardeşiz ama benim İran'da bir kız kardeşim var. Kolay değil evlat acısını dindirmek, katilini bağışlamak. Ancak insan sevgisi olan Anadolu Hümanizmi'ni içselleştirerek anlayabiliriz. El Nezhad Ailesi İran 'da yuvamız oldu. Samareh El Nezhad 'ın sevgi dolu yüreği; Maltepelilerin teveccühü ile aldığı Anadolu Hümanizmi ve Yılın Annesi ödülleriyle tüm dünyaya açıldı ve Maltepemizle birlikte tanıtıldı. Böylesine bir değere öncülük etmekten onur duyuyorum. Yüreğinde sevgi ile dünyaya bakan herkes; benim bacım, kardeşim ve canım. Samareh El Nezhad, başka bir dünya mümkün dedi. Oğlunun katilini tek bir tokat karşılığında idam sehpasından aldı. Ne mutlu ki böyle bir değeri ve umudu dünyaya duyurmak için öncü oldum."

"AFFETMELER ARTTI"

Başkan Kılıç ve beraberindeki heyeti evinde ağırlayan Samareh Ali Nezhad da şunları söyledi:

"Oğlumun katilini idam sehpasından indirmem İran'da geniş yankı buldu. Buradaki bütün televizyonlar ve gazeteler benden bahsediyordu. Ancak dünya beni Maltepe Belediyesi'nin 'yılın annesi' seçmesi ile tanıdı. O ödülü aldıktan sonra dünyanın dört bir yanından kadınlar evime geldi. Almanya, Lübnan, Türkiye ve Fransa'nın da aralarından bulunduğu 12 ülkeden yüzlerce anne evime geldi. Bu olaydan sonra İran'ın dört bir yanında yüzlerce kadın, çocuklarının katilini ipten aldı. Affetme olaylarında büyük artış oldu. Affetmenin insana verdiği iç huzuru, kısas ve intikam duygusu hiçbir zaman veremez. Affettikten sonra iç dünyamda çok farklı bir huzur yaşamaya başladım. İnanıyordum ki oğlum öbür dünyada çok iyi yerde ve rahat."

MALTEPE'DE BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURMUŞLARDI

Maltepe Belediyesi tarafından 2014 yılında "Yılın Annesi" seçilerek dünyaya adını duyuran Samareh Ali Nezhad, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Maltepelilerin konuğu olmuştu. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nden Kılıç ile birlikte gökyüzüne beyaz güvercin bırakan Samareh, dünyaya barış mesajı vermişti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kılıç Maltepe Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title