Haberler

Başkan Kertiş'in "Yol" Mutluluğu

"Çiçeğin Başkenti" İzmir'in Bayındır ilçesi bugünlerde, yarım asırdan fazladır hayalini kurduğu, halk arasında "Ankara Yolu" olarak bilinen İzmir-Torbalı karayolunun uluslararası standartlara ulaştırılmasının mutluluğunu yaşıyor.

"Çiçeğin Başkenti" İzmir'in Bayındır ilçesi bugünlerde, yarım asırdan fazladır hayalini kurduğu, halk arasında "Ankara Yolu" olarak bilinen İzmir-Torbalı karayolunun uluslararası standartlara ulaştırılmasının mutluluğunu yaşıyor. İzmir'in tek AK Partili Belediyesi Bayındır'ın çalışkan Başkanı Mehmet Kertiş, "Binali Bakanımız şimdi Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. O'nun için, 'İzmir'e ne yaptı?' diyenler, bir zahmet Bayındır'a kadar yeni yolumuzu kullanarak gelip bir çayımızı içsinler. Bu yol Binali Bey'i eleştirenlere ithaf olunur" dedi.

Yıllardır yol konusunda ihmal edilen Türkiye'nin en önemli ovası olan Küçük Menderes'teki yol sorunu çözülüyor. 1951 yılından beri yapımı yılan hikayesine dönen Bayındır-Torbalı yolunda çalışmalar bitme aşamasına gelirken,Torbalı-Kiraz arasına da duble yol yapım inşaatı başladı. Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü Küçük Menderes'in kanayan yarası haline gelen yol sorununu ortadan kaldıracak projeyi başlattı. Torbalı-Kiraz arasında 92 km'lik yol duble yol statüsüne kavuşturulacak. Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü'nün açtığı ihaleyi kazanan Taşyapı firması 2014 ocak ayı başında yol yapım işine başladı. Firma ekip ve araçları Torbalı Arslanlar köyü civarında yol genişletmesini sürdürüyor. 2017 sonunda bitirilmesi hedeflenen Torbalı-Kiraz duble karayolu 127 Milyon TL'ye mal olacak. 23 metre genişliğindeki çift gidiş-gelişli duble karayolu Bayındır'dan duble karayolu güzergahı üzerinden geçecek. Torbalı-Kiraz duble karayolu Torbalı'da Bayındır kavşağından başlayarak Kiraz ilçesine kadar olacak. Duble yol sıcak asfaltla kaplanmış bir şekilde hizmet verecek.

HER YATIRIM AK PARTİ İLE GELDİ

50 yıldır yapılmayı beklenen Zeytinova Barajı başta olmak üzere, 63 yıllık duble karayolunun Ak Parti hükümetinin destekleriyle gerçeğe dönüştüğüne dikkati çeken Bayındır'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş,, "Bayındır ve Küçük Menderes ovası yıllardır gelen hükümetler tarafından ihmal edilen bir konumdaydı. Beydağ, Aktaş ve Zeytinova barajları yıllar öncesinden bitirilmesi gereken projelerdi. Ama ne yazık ki Türkiye'nin en önemli ovası Küçük Menderes adeta yalnızlaştırılmış ve kendi haline bırakılmıştır. Halkımızın taleplerine AK Parti hükümetlerine kadar kulak verilmemiştir. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanımız Binali Yıldırım'ın destekleriyle 127 Milyon TL bedelle Küçük Menderes'i şahlandıracak Torbalı-Kiraz duble karayolu yapımı başladı. Yolumuz Torbalı kavşağından başlayarak Kiraz'a kadar çift gidiş-geliş olarak hizmet verecek. Bu yolun çiçekçiliğin yıldızı Bayındır'ımıza tarımdan ticarete kadar bir çok alanda olumlu etkisi olacak. Şimdi soruyorum. 'Binali Bey İzmir'e ne yaptı?" diyenler gelip bir çayımızı içsinler ve şantiyeye dönen yollarımızı, o rahatlığı bir görsünler. Ova yolları yaptık diye övünüyorlar ama asıl medeniyet şehirleri birbiriyle buluşturmak, ekonomiyi hareketlendirmektir. Yoksa ova yolunu yapmışsın, orada üretilen yine orada kalıyorsa, bunun kimseye bir faydası olmaz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title