Haberler

Başkan Keleş'ten Hava Kirliliği Toplantısı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Daire Başkanlarıyla Konuralp’te toplantı yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Daire Başkanlarıyla Konuralp'te toplantı yaptı. Toplantıda Düzce'de hava kirliliğinin sebepleri ve alınacak tedbirler görüşüldü.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, haftanın iki günü başkan vekili, başkan yardımcıları ve gündemle ilgili daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirdiği Yönetim Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda ÇED Daire Başkanlarıyla da buluştu.

Başkan Mehmet Keleş, Başkan Vekili Salih Keskinli, Başkan Yardımcıları Ali Güney, Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz, Özel Kalem Müdürü Akif Keleş, YEYPAŞ Genel Müdürü Kenan Gökmen'le bir araya geldiği haftalık toplantısında, Düzce'nin hava kirliliği sebepleri ve mücadele yöntemlerini masaya yatırdı.

KELEŞ, HAVA KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEDE KARARLI

Düzce Belediyesi Yönetim Koordinasyon Kurulu Toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzleme ve Denetim Daire Başkanı İbrahim Özdemir, ÇED Laboratuar Ölçüm ve İzleme Daire Başkanı Soner Olgun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Durak, İl Müdür Yardımcısı Gülen Öztürk, Çevre Mühendisi Zuhal Çelik de katıldı. ÇED yetkililerinden ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü'nden Düzce'nin hava kalitesi izleme çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan Başkan Keleş, hava kirliliği ile mücadelede Düzce'ye özel önem veren ÇED Genel Müdürüne ve toplantıya katılan yetkililere özellikle teşekkür etti.

Yetkililerin mevsimsel olarak kirlilik oranlarının yüksek görülmekle beraber Düzce'de hava kirliliğinin özellikle kükürt dioksit oranlarının tehlike sınır değerlerinin altında olduğu bilgisini alan Başkan Keleş, başta inşaat faaliyetlerinden kaynaklanan partikül seviyesinin kışın fosil yakıt kullanımıyla birleşerek kirliliği arttırmasının nasıl önüne geçilebileceği üzerine uzun bir toplantı gerçekleştirdi.

DÜZCE'YE MOBİL ÖLÇÜM İSTASYONU

Başkan Keleş'in Düzce'deki hava kirliliği üzerine gerçekleştirdiği Ankara temasları da sonuç verdi. Valilik önünde kurulan mobil istasyonun yapacağı ölçümler değerlendirilerek ÇED, Düzce'de yeni istasyon binaları da kurabilecek. Başkan Keleş, Düzce'de mevcut ölçüm istasyonu sayısının ve yerlerinin gözden geçirilmesi yönündeki girişimleri neticesinde Düzce'de mevcut istasyona ilave olarak 1 aydan fazla süreyle ölçüm yapmak üzere çok parametreli ölçüm yapabilecek bir mobil cihaz için Toplantıda Düzce'de mevcut olan hava kirliliğini önleyebilmek için yapılması gerekenler de detaylı olarak konuşuldu. Hava kirliliğine karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. ÇED yetkililerinin anlık değerlerde sıkıntı olmadığı yönündeki açıklamasıyla moral bulan Başkan Keleş, başta coğrafi şartlar ve meteorolojik faktörlerden kaynaklanan kirliliğin, özellikle kış aylarında inşaat kaynaklı partikül kirliliğinin yakıt kaynaklı kirlilikle birleşerek sorun oluşturduğunu, bununla mücadele etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Düzce'de 4,5 aydır devam eden ölçümlerde elde edilen verilerin, özellikle kükürt dioksit yani fosil yakıttan kaynaklı kirlilikte tehlike sınırlarında olmadığını söyleyen ÇED yetkilileriyle daha temiz bir hava için neler yapılması gerektiğini, belediyenin üzerine düşen görevleri ayrıntılı olarak konuşan Başkan Keleş, hava kirliliğiyle mücadelede kararlı olduğunun altını çizdi.

KÖMÜRE SIKI DENETİM GELİYOR

Başkan Yardımcısı Murat Caymaz'dan geçen hafta Düzce Belediyesi Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde 29 satış noktasından sadece 2'sinde ruhsatsız satış yapıldığını, bayilerden hiçbirinde standarda uymayan kömür tespit edilmediğini öğrenen Başkan Keleş, Valilik ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüyle sıkı işbirliği içinde ilçe belediyelerine de öncülük ederek Düzce'de hava kirliliği ile mutlaka başa çıkılacağını belirtti. Ocak ayından itibaren kömür satış bayilerine bilgilendirici eğitimler verileceğinin altını çizen Başkan Keleş, şehre kalitesiz kömür girişini önlemek üzere de mutlaka Kömür Kontrol Noktası kurulacağını, hava kirliliği ile mücadele için kazan yakma yöntemleri hakkında da bilgilendirici eğitimler verileceğini söyledi.

DÜZCE'YE ESTETİK KURULU

Başkan Keleş başkanlığında toplanan Yönetim Koordinasyon Kurulu'nda, Düzce Estetik Kurulu kurulması da görüşüldü. İstanbul Caddesi başta olmak üzere Düzce'nin tamamında trafik yönlendirme ve reklam tabelaları dahil yeni bir kentsel tasarım çalışmasında yönlendirici görev yapacak olan Estetik Kurulu'nda kimlerin olacağı gelecek toplantılarda belirlenecek. Kentsel Dönüşüm projelerinin de değerlendirildiği toplantıda 18 Şubat Çarşamba günü başlayacak olan Düzce Merkez Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması da ayrıntılarıyla konuşuldu. Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yarışmada ilk soruyu Başkan Keleş soracak.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILACAK

Toplantının Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar'ın da katıldığı bölümünde bilgi yarışmasının yanı sıra bu yıl 100. yılı kutlanacak olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Çanakkale 100. Yıl Anma Etkinlikleri Programı da değerlendirildi. Ünlü Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Düzceli öğrenciler ve Düzce Belediye G.S.K sporcularıyla birlikte Çanakkale Şehitlik Gezisi'ne katılacak olan Başkan Keleş, Çanakkale Zaferi etkinlikleri hakkında da geniş bilgi aldı.

Sempozyum, Anma Gecesi, Kuran-ı Kerim tilaveti, Mevlid, Çanakkale Gezi Rehberi Kitapçığı ve Şehitlerimiz Sergisi'nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliğinde yapılan Şiir Okuma ve Kompozisyon Yarışmalarıyla da Düzce Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını dolu dolu değerlendirecek. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Mehmet Keleş Konuralp Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title