Haberler

Başkan Keleş "Hıdrellez Uğur ve Kısmet Sembolüdür"

.Başkan Mehmet Keleş, Hıdrellezin bahar coşkusu içinde kutlanması gerektiğini belirttiDüzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisi ile baharın gelişi anlamına gelen ’Hıdrellez’ için bir mesaj yayımladı.

.Başkan Mehmet Keleş, Hıdrellezin bahar coşkusu içinde kutlanması gerektiğini belirtti

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisi ile baharın gelişi anlamına gelen ' Hıdrellez' için bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Keleş mesajında "Hıdrellez Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisidir. Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturun önemli unsurların başında ise gelenek görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Türk dünyasının mevsimlik bayramlardan Hıdırellezin ismini, Hızır ve İlyas kelimelerinin halk arasındaki telaffuzundan aldığı biliniyor. Doğanın canlanmasının habercisi olarak görülen bu günde, Hızır ve İlyas'ın her türlü dileği yerine getireceği inanışı yaygındır. Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması nedeniyle bu tür kültür bayramları büyük önem taşımaktadır. Medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Hıdrellez gününü kutlarım" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Keleş Hıdrellez Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title