Haberler

Başkan Keleş; "Bu Aşkı 40 Günde Bitireceğiz"

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili olarak özellikle muhalefet temsilcileri ve sosyal medyada atasözü haline gelen “Aşk dediğin Düzce Kültür Merkezi gibi olmalı. Hiç bitmemeli” sözünden yola çıkarak “Bu aşkı 40 gün içinde bitireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili olarak özellikle muhalefet temsilcileri ve sosyal medyada atasözü haline gelen "Aşk dediğin Düzce Kültür Merkezi gibi olmalı. Hiç bitmemeli" sözünden yola çıkarak "Bu aşkı 40 gün içinde bitireceğiz" dedi.

Ramazan Bayramı bayramlaşma töreni öncesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün "Kültür Merkezini Kurban Bayramına kadar bitsin bir dahaki bayramlaşmayı orada yapalım" demesi üzerine ilk iş gününde harekete geçen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, başkan yardımcısı ve kurmayları ile birlikte Kültür merkezinde yapılacak işler ile ilgili inceleme yaptı.

"Gerekirse burada yatacağım ve burayı Kurban bayramına kadar bitireceğim" diyen Başkan Mehmet Keleş, "Bakanımız Faruk Özlü'ye söz verdik. Kültür Merkezi yetişecek. Emir büyük yerden olunca itiraz şansımız olmadı. Önümüzde 60 gün gibi bir süre var. 60 gün süre içerisinde kalan işi bitirmek zor ama bütün ekibimizle birlikte buradayız. Kararlıyız bu işi bitireceğiz. Hemen yarın bahçe düzenlemesine başlıyoruz. Taş kaplamalarıyla devam edeceğiz. İçeride ki eksiklikleri tespit edeceğiz. İşi alanlara vereceğimiz süreler 40 günü geçmeyecek. 7 koldan saldıracağız. 1996'dan beri bitemeyen Kültür Merkezini inşallah bu 60 gün içerisinde bitireceğiz ve kapısının kurdelesini Sayın Bakanımızla belki Sayın Cumhurbaşkanımızla keseceğiz. Şu lafı artık yok edeceğiz. Diyorlar ya sosyal medyada 'Aşk dediğin Düzce Kültür Merkezi gibi olmalı, hiç bitmemeli' bitecek inşallah. Bu aşk bu şevkle bitecek. Gece gündüz burada yatacağım ama bu işi bitireceğim" diye konuştu.

İyi bir bayram geçirdik

Başkan Keleş Ramazan Bayramı'nın Düzce Belediyesi açısında iyi bir tempoda geçtiğini belirterek "Bayram iyi geçti diyebilirim. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Özellikle çarşı, pazar düzenlemesinde zabıtamız ciddi önlemler aldı. Biliyorsunuz ki seyyar keşmekeşini önlemek için 2 seneden beri Düzce'de yeni bir uygulama yapıyoruz. Seyyarlar için ayrıca Pazar yeri açıyoruz. Bu dönemde de açtık. Bayram süresi içerisinde seyyarlarda orada diledikleri gibi satış yapabildiler. Biraz dükkan sahipleri verdiğimiz marjları aştılar biraz fazla dışarı taştılar ama bayramdır, esnafımız da fazla mağdur olmasın diye elimizden geldiği kadar anlayış gösterdik. İyi bir bayram geçti. Ben Düzceli hemşerilerimizin geçmiş bayramlarını kutluyorum" dedi.

Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi'nde ki seyyar satıcılarının yoğun olmasının esnaftan kaynaklandığını dile getiren Keleş, "Seyyar satıcı çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Çünkü seyyarların hepsini AVM'nin arkasında ki alana topladık. Mevcut dükkan sahipleri kendi dükkanlarının önlerinde bazı seyyarlara bizim tezgahımız diyerek müsaade ettiler. O durum birazcık sıkıntı oldu diye düşünüyorum. Onun dışında çok fazla sıkıntı olduğu söylenemez. Bayramdır sonuçta böyle şeyler oluyor. Hiç yok desek mümkün değil. Bazı yerlerde seyyarları bazı noktalardan taşıyoruz. Onlarla bazı alanlar oluşturuyoruz. İnsanlarda bir adım gel deyince bir adım gelmeyi bilmiyorlar. 10 adım birden geliyorlar. Bu çizgiyi bu düzeni bir türlü tutturamıyoruz. Zorlanıyoruz. Ben özellikle hemşerilerimizden bu konuda anlayış bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Terminal tamam

Belediye Başkanı Keleş, 11 Temmuz tarihi itibarıyla açılacağı söylenen yeni Düzce Otogar'ı hakkında da bilgiler vererek "Otogar açılışa hazır. Bugün de istesek kurdeleyi keseriz ama Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talep ettik. Hem valilik hem Düzce Belediyesi olarak açılışlarımız olacak. Valiliğimiz de birçok bitirilen hizmetin açılışıyla alakalı kurdele kesimi bekliyor. Bizde Düzce Belediyesi olarak önemli hizmetlerimizi açılışa hazır hale getirdik. Bunun içerisinde otogarda var. Nikah salonu var, Düzce Lisesi Parkı var, Küçüksu parkı var. Bunların açılışıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanımıza talep yazısını götürdük. Oradan tarih bekliyoruz. Açılışı biraz geciktirdik ama hizmete açmayı geciktirmeyeceğiz. Otogarımızda yazıhanelerle ilgili hale vardı. İhale sonuçlanır sonuçlanmaz hemen çobanda ki garajı mevcut otogara taşıyacağız. Eğer cumhurbaşkanımı katılma konusunda olumlu cevap verirse en geç 1 ay açılışlarını erteleyeceğiz. Ama hizmeti ertelemeyeceğiz. Hizmet yapmaya zaten başladık ve devam edecek" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Mehmet Keleş Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title