Haberler

Başkan Karaosmanoğlu'na Hizmet-İş'ten sözleşme teşekkürü

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve yönetiminin yanı sıra işçi temsilcilerini makamında konuk etti.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve yönetiminin yanı sıra işçi temsilcileri, 30 Mart'ta imzalanan toplu iş sözleşmesi nedeniyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gebze'deki makamında gerçekleşen birliktelikte düşüncelerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Sendikacılık sadece ücret için yapılmamalıdır. İş barışı, sağlığı, eğitimi ve özlük hakları gibi konularda da sendikalar üzerlerine düşen görevlerini yapmalıdırlar. Yoksa huzurun olmadığı yerde yüksek ücret almanın da bir anlamı yoktur" dedi.

"İŞÇİ KARDEŞLERİMİN ALIN TERİNİN HAKKINI VERİYORUZ"

2009 seçimleri sonrası Kocaeli'de tüm yerel yönetimlerin çalışanlarına karşın birikmiş borçları sonlandırdıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Ülkemizdeki belediye çalışanları en çok koalisyon dönemlerinde hak ettikleri ücretleri alamamışlardır. O gibi dönemlerde en çok olumsuz etkilenenler belediye çalışanları olmuştur. İşçi kardeşlerimin alın terinin hakkını vererek bizler hizmet üretiyoruz" diye konuştu.

"OTUZ YIL ÖNCE ÇALIŞANIN MAAŞINI VEREN BAŞKAN, KAHRAMANDI"

Belde belediye başkanlığı dönemlerinden itibaren çalışanının maaşını almadan kendisinin maaş almama ilkesiyle görev yaptığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Otuz yıl önce böyle güçlü belediyeler, güçlü hükümetler ve ekonomi hiç olmadı. O dönemlerde çalışanın maaşını veren belediye başkanı büyük bir kahramandı. Büyükşehir Belediye statüsünün değişmesi ve tüm Kocaeli'nin sorumluluk alanımıza girmesiyle, belediyelerimizde maaş problemi olan çalışanımız kalmadı. Bütün emekçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını zamanında vermek prensibimiz oldu. Çalışan kardeşlerimizin maaşını, mesailerini, ikramiyelerini ve hangi hakları varsa hepsini zamanında dakikası dakikasına ödüyoruz. Allah'a şükür çalışanlarımız bizden memnun, bizde onlardan memnunuz" diyerek sözlerini tamamladı.

"13 YILDIR İŞÇİNİN HAKKINI VE HUKUNU VEREN BİR BAŞKANIMIZ VAR"

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na imzalanan işçi sözleşmesi için teşekkür etmeye geldik. Temsilci arkadaşlarımızla beraber iş arkadaşlarınızın da selamını getirdik. Başkanımız on üç yıldır işçinin hakkını hukukunu veren ve zamanında ödeyen bir belediye başkanımızdır. Bu noktada ki memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. İşçi arkadaşlarımız adına Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME FARKLARI ÖDENDİ

Öte yandan Büyükşehir ile Hizmet-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında işçi personelin ücret artışından doğan maaş farkları hesaplarına yatırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Büyükşehir'de çalışan 839 işçi personelin maaş ve sosyal haklarında ilk yıl için %10 artış yapılmıştı. 01 Ocak 2017 tarihinden geçerli olan toplu iş sözleşmesi nedeniyle Büyükşehir'in işçi personeline ücret artışından doğan sözleşme farkı hesaplarına aktarıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Hizmet İş Sendikası Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title