Haberler

Başkan Karaosmanoğlu, Günün Manşeti programında gündemi değerlendirdi

Güncelleme:

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli TV'de yayınlanan "Günün Manşeti" programında Kadriye Karademir'in konuğu oldu.


Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli TV'de yayınlanan "Günün Manşeti" programında Kadriye Karademir'in konuğu oldu. Kamuoyunu yakından ilgilendiren gündeme dair önemli gelişmeleri değerlendiren Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri konusunda da açıklamalarda bulundu.

KOCAELİLİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİ YAKINDAN TANIYOR

Kocaeli TV'deki "Günün Manşeti" programında Kadriye Karademir'in sorularına içtenlikle cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, özellikle son günlerde ulusal bir gazete çıkan iftira ve yalan dolu haberlere de bir kez daha karşılık verdi. Siyasetteki zayıf insanların zaman zaman iftira ve yalana başvurabildiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ancak bizleri FETÖ ile ilişkilendirmeye, yalan ve iftira dolu haberlerle bizleri karalamaya kalkan bu haberi şiddetle kınıyoruz. Bu şekilde bizlere iftira atsalar bile, Kocaelili vatandaşlarımız bizi çok yakından tanıyor. Halkımızın emanetine bugüne kadar asla ihanet etmedik" dedi.

O GAZETE FETÖ'NÜN DEĞİL HALKIN SÖZCÜ'SÜ OLSUN

FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılan arsanın Dumankaya firmasıyla yakından uzaktan ilgisi bulunmadığının da altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bakınız haberde 'peşkeş' kelimesi çok rahatlıkla kullanılıyor. Bu çok kötü bir ifade olmakla birlikte aslında net bir iftiradır. Bu konuyla alakalı detaylı bir açıklama zaten yaptık. Bu alanla ilgili yıllara sirayet bir süreç vardı ve bunu halkımızın bilgisine de sunduk. Bakınız kentler gelişirken, ada bazında bu gibi alanlarda herkese yaptığımız gibi değişiklikler gerçekleştiriyoruz. O gazete FETÖ'nün sözcüsü değil, halkın sözcüsü olsun. Halkımızı doğru bilgilendiren yazılı ve görsel medyaya saygımız sonsuz" ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMASAYDI HALİMİZ HARAPTI

Günün Manşeti programında Kadriye Karademir'in sorularına içtenlikle cevaplayan Başkan Karaosmanoğlu, FETÖ'nün Kocaeli'deki yapılanmasına ilişkin soruya da, "Bu kırk yıllık bir hazırlıktır. Sempatizanları oldu ve bugün de olabilir. Ancak Büyükşehir'de bu duruma müsaade etmedik. Bu halk ve demokrasi düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Sözcü gazetesi suyu bulundurmak istiyor. İnanıyorum ki ak ile kara belli olacaktır. Demokrasiye düşkün halkımız sayesinde temizlik devam ediyor. Milletimiz demokrasiye sahip çıkmasaydı Türkiye'nin hali haraptı" ifadelerini kullandı.

ÖMER HALİSDEMİR PARKININ AÇILIŞINI YAKINDA YAPACAĞIZ

15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halisdemir'in memleketinde yapılan parkın ne zaman açılacağı sorusunu da, "Allah ondan razı olsun. Darbe girişiminin püskürtülmesinde canını ortaya koyarak çok önemli bir darbeciyi öldüren Ömer Halisdemir kardeşimizin memleketine, çok güzel bir park inşa ettik. Yakın zamanda Bakanlarımızın programına göre açılışını da gerçekleştireceğiz. Şehidimizin ailesi bu parktan dolayı çok mutlu oldular. O kahramana her şeyin en güzeli feda olsun" diye konuştu.

ULAŞIM NOKTASINDA YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

15 Temmuz Şehitler köprüsünün açıldığını da ifade eden Karademir'in gelecekte ulaşım hangi noktaya taşınacak sorusuna da Başkan Karaosmanoğlu, "Mevcut yolun yetmediği bir güzergâhımızdı. Şimdi alttan her türlü dönüş yapılacak şekilde planladık. Bazen yer altına aldığımız geçişleri bazen de yukarıdan yapıyoruz. Trafik hiç kesilmeden sürekli devam ediyor. Sinyalize lambalar özellikle yoğun saatlerde sıkışıklık oluşturuyor. Bizlerde bunların önüne geçmek için projeler üretiyoruz. Gebze'de yapacağımız metro projemizin fizibilite ihalesini yaptık. Hedefimiz 2018'in ilk yarısında ilk kazmayı vurmaktır. İzmit'teki tramvay çalışmalarımız devam ediyor. Malumunuz bu projedeki güzergâhın altyapısının yerini değiştiriyoruz. Kolay bir iş değil ancak bitirdiğimizde her şey çok daha güzel olacak. Türkiye'de en güzel yaşanan kent, Kocaeli'dir. Sanayinin başkenti olan şehrimizde, bugünün sorunlarını yarına taşımamak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KOCAELİ'DE METRO ZORUNLUDUR

Kocaeli'nin büyüyen bir kent olduğunu da sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizler vatandaşımıza güvendik ve yolumuza bu şekilde devam ediyoruz. Gebze'deki metro projemizle Marmaray birleşecek ve organize sanayi bölgelerimizdeki ulaşım yoğunluğunu bununla ve yeni büyük kavşaklarla gidereceğiz. Bakınız her yıl araç sayısında artış yaşanıyor. Bunlara yol yapmak gerekirken, yerin altını da kullanmak zorundayız. Bu atılımları yapmazsak, bu kent yaşanmaz duruma gelir" açıklamalarını yaptı.

MİLLİ BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİDİR

Milli teknoloji kullanarak birçok projelerin kendi insanımızla yapıldığını da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Artık birçok şeyi dışarının desteği olmadan yaparken, onlara da muhtaç değiliz. Batılılar bundan dolayı kıskançlık gösteriyor. Ülkemizdeki terör örgütlerinin desteği dışarıdandır. Zaten bu destek olmazsa bunlar iki gün yaşayamazlar. Bu ara milli birliğimiz çok önemlidir. Ülke bazında bunun sürmesi gerekirken, yerel bazda tanık olduğumuz siyasi nezaket çok önemlidir. Siyasi partilerimizin başkanlarına bu duyarlılıkları ve işbirlikleri için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak projelerimizi siyasi partilerimize, derneklerimize ve sivil toplum kuruluşlarına anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü onların fikirlerini önemsiyoruz. Buda yaptığımız çalışmalarda bereketi sağlıyor" dedi.

VATANDAŞIMIZIN TALEPLERİNİ DİNLİYOR VE YERİNE GETİRİYORUZ

Kocaeli'nin ilçelerinde yoğun çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Nüfus ve alan ölçüsü olarak Dilovası en çok yatırım alan ilçemizdir. Batı ve Eynerce kavşaklarımızı yaparak güzel bir hale getirdik. Dilovası ilçemizde altyapımızı yeniledik. Kendi arıtma tesisimizi de yapıyoruz. Merkezi idarenin de birçok yatırımları oldu. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layıktır. Vatandaşımızın taleplerini dinliyor ve yerine getiriyoruz. Bakınız Türkiye'de arıtma tesisleri bakımından bir numarayız. Bir gram kirli suyu denizlere ve derelere bırakmıyoruz" şeklinde konuştu.

EVSEL ATIK BERTARAF TESİSİNİ YAPACAĞIZ, BU KAÇINILMAZDIR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, evsel atıkların bertaraf edileceği fabrika yapımı konusunda da açıklamalar yaptı. İzmit ve Dilovası'nda düzenli depolama yaptıkları belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Kentimizde 1800 ton çöp üretilmektedir. Artık deponi alanlarımızda yer kalmamaktadır. Şimdi başlasak evsel atık bertaraf fabrikasını en erken üç yılda yapabiliriz. Bu projemize siyasi partilerimiz de destek veriyor. Bakınız Avrupa kentlerinin göbeğindedir bu tesisler. Son olarak derneklerimiz, muhtarlarımız ve STK'larımızın temsilcileri Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Gelişen dünya artık çöplerini yakmaktadır" açıklamalarıyla program da sonlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Güncel Haberler

title