Haberler

Başkan Karaman, Geleceğin Mühendislerinin Sorularını Yanıtladı

Civil İstanbul 2015 Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, geleceğin mühendislerinin kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı.

Civil İstanbul 2015 Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, geleceğin mühendislerinin kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı. Kentsel dönüşüm kavramının çok fazla oturmamış bir kavram olduğunu belirten Karaman, "Bunu oturtmaya çalışıyoruz. Bunu yapacak olan mühendislerin bu konuyu geleceğe hazırlayacak vizyona sahip olmasını istiyoruz" dedi.

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Civil İstanbul 2015 Mühendislik Konferansı'na katıldı. Geleceğin mühendislerinin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını yanıtlayan Karaman soruları Güngören'deki kentsel dönüşüm projeleri üzerinden değerlendirdi. Burada bir sunum yapan Başkan Karaman Güngören'de gerçekleştirilecek projeler hakkında da gençleri bilgilendirdi. Konferansa Başkan Karaman'ın yanı sıra yurt içi ve yurt dışından mühendislik öğrencileri katıldı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KAVRAMI ÇOK İYİ OTURMADI"

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta kentsel dönüşüm adına yapılan çalışmaları anlattıklarını belirten Başkan Karaman, "Geleceğin mühendislerine kentsel dönüşüm ülke için ne kadar önemli olduğu ile beraber bu konunun asıl sahibi olan, gelecekte bu konu ile ilgili çalışmalar yapacak olan çocuklarımıza fikirlerimizi anlatıyoruz. Konuyla alakalı sorularını cevaplıyoruz" dedi.

Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Karaman, "Özellikle Yapı Kulübü öğrencilerine teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm hem ülkemiz hem Güngören'de yaşayan insanlar için önemli olduğu kadar inşaat mühendisleri için de ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm hakkında hala bilinmeyenler olduğuna vurgu yapan Başkan Karaman, "Bizim ülkemizde en önemli şeylerden bir tanesi maalesef kavramların içerisi bazen boşaltılıyor. Kentsel dönüşüm kavramı çok iyi oturmadı. Bunu oturtmaya çalışıyoruz. Bunu yapacak olan mühendislerin bu konuyu geleceğe hazırlayacak vizyona sahip olmasını istiyoruz. Bu açıdan önemsiyoruz. Çünkü, inşaat mühendisliği insanın yaratılışı ile birlikte var" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title