Haberler

Başkan Karaçay, Kapanma Kararını Değerlendirdi

Son çıkan belediyeler kanunuyla beraber kapatılmasına kesin gözüyle bakılan Aşıkşenlik Belediye başkanı Mülazim Karaçay kamuoyunda kapatılma kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son çıkan belediyeler kanunuyla beraber kapatılmasına kesin gözüyle bakılan Aşıkşenlik Belediye başkanı Mülazim Karaçay kamuoyunda kapatılma kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenin kapatılması kararının merkezi hükümetina ldığı bir karar olduğunu dile getiren Karaçay, "Göç nedeni ile Belediye kapatılırken eleştirenlerin nerede oturdukları ve nüfus kayıtlarının nerede olduklarına bakmak lazımdır. Doğduğun toprakları terk edip İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere gidip arkanı dönüp geri bakmayacaksın sonrada buradaki yerel yönetimdeki idarecileri eleştireceksin. Peki, ben başarısızım Belediyemizin kapatılmasına engel olamadım kapatılan 1.800 belediyenin başkanları da mı başarısız. En basit olarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de bu yasanın mağduru o da mı başarısız şimdi." dedi.

konuyla ilgili olarak yapılan yorumların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi büyük bir yanılgıya düşülerek yapıldığına inandığını söyleyen Karaçay, "Belediye başkanlığımın ilk 3 yılında makam aracı olarak kendi aracımı kullandım ve yaklaşık Bir yıl önce İzmir Çiğli Belediyesinin Başkanlığımıza armağan etmiş olduğu Renault ClioSymbol bir aracı kullanmaktayım ve bu aracı bırakın büyükşehir belediye başkanlarını,

koruma polisleri bile kullanmamaktadır. Eğer bu lüks ise evet çok lüks bir makam aracım var. İşin Saltanat ve Şov bölümüne gelince Başkanlık için hiçbir zaman kendi isteğim ile aday olmadım ve bana yapılan talepler neticesinde aday olmak durumunda kaldım. Gerek şahsım gerekse bundan önce Başkanlık makamında bulunan aile mensuplarımın hiçbir kasabalıdan farkı olmadığı gibi ortada hesabı yapılacak kadar bir varlığımın da olmadığı herkesin malumudur. Mal varlığım konusunda en ufak bir iddiası olan var ise her platformda tartışmaya hazırım.

Gerçekten bu yorumun yapıldığına inanmak bile güç bakın tarihsel gelişim ile birlikte size çıldır ilçemizin gelişimini aktarayım ve huzuru ve düzeni kimin nasıl bozacağına halkımız karar versin. Çıldır ilçemiz Sancak beyliği ve Eyalet olarak Osmanlı toprakları içerisinde varlığını sürdürmüş ve Ruslar tarafından işgal edilmiştir. O zaman köy Olan eski adı ile SUHARA şimdiki adı ile AŞIK ŞENLİK KASABASI bağrından çıkarmış olduğu büyük Hak aşığı Aşık Şenliği Baba ile birçok güç sahibinin gösteremediği direnci göstermiştir. Bunun yanı sıra HASAN ağanın bölgede yapılan Rus zulmüne karşı destansı mücadelesini bilmeyen yoktur bölgede. Bu direniş esnasında bunlar Çıldırlı, şunlar şu köylü bizi ilgilendirmez denmemiştir topyekün bütün bölgenin direnişi kasabamız tarafından organize edilmiştir. Cumhuriyet dönemine gelince ise İlçe olan çıldır yörede bulunan bazı güç sahiplerinin ilçeyi kanatları altına alması ve dışarıdan ilçeye katılımlara müsaade etmemesi nedeni ile tüm ülkedeki ilçelerin aksine hem siyasi hem de ekonomik olarak yerinde saymıştır. Küçük olsun bizim olsun mantığı ile hareket eden bazı çevreler ilçe merkezinde kendileri haricinde dükkan bile açılmasına müsaade etmeyerek adeta ilçeyi kaderine ve geri kalmışlığa teslim etmişleridir. Son yıllarda yaşanan gelişmelere karşı koyamayarak kısmi bir büyüme sağlanmış ama henüz istenen büyüme seviyesine ulaşmamıştır. Huzur konusunda ise bunu övünerek belirtmek isterim ki; Çıldır da huzurun ve güvenin teminatı olmuştur Aşık Şenlik kasabası. Kasabamızın ilçeye huzursuzluk vermesini gerektirecek kirli ve karanlık bir geçmişi olmadığı gibi herkese örnek olabilecek çok temiz bir geçmişi vardır. Huzuru bozacak diyenlerin huzurları bozulmuş olabilir ona bir şey diyemem çünkü kendi şahsi hesapları ve siyasi planları elbette sekteye uğrayacaktır çünkü Aşık Şenlik gerçekten belirleyici bir güce muktedir bir beldedir! diye konuştu.

"Kasabamız kendi kaderini yazacak kadar büyük bir geçmişe sahiptir" diyen Başkan Karaçay, daha sonra şunları kaydetti; "Belediye olmadan önce nasıl kendi ayaklarının üstünde durmuş ve durmakla da kalmamış Rus işgaline bile direnmiş ise şimdi de Çıldıra dahil veya tek başına ayakta kalacak kudrete sahiptir. Çıldıra katılmak Çıldır'ı büyütmek ve geliştirmek adına bir artı değer olacaktır aksi halde Kasabamız bir Köy olarak yoluna belediye olmadan da devam edebilecek kapasiteye sahiptir. Kaybeden kasabamız değil Çıldır olacaktır. Biz yörede siyaset yapanlar olarak çatışma kültüründen beslenen ve sürekli iftira atmak sureti ile gündemde kalmak ve bir siyasi partiden aday gösterilmek için yapılan bu reklam kokan hareketleri önemsemediğimizi belirtmek isterim. Bizler tüm enerjimizi kavga etmek yerine hizmet etmeye harcamaya gayret ettiğimizi belirmek istiyor ve sözlerimi büyük Ozan AŞIK ŞENLİĞİN şu dizeleri ile sonlandırmak istiyorum, çünkü büyük ozan bu günleri sanki çok önceden görmüş ve gereken cevapları da verip gitmiştir bu dünyadan.

Namertlerin kanadından uçmam Allah kerimdir

Coşkun suya köprü olsa geçmem Allah kerimdir

Davat etse zürriyete yemem onun nanını

Suyu abu kefser olsa içmem Allah kerimdir." - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aşıkşenlik Karaçay Çıldır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title