Haberler

Başkan Karabağ'dan Mobilyacılara "Sanayi Sitesi" Müjdesi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı Mobilyacılar Odası yönetici ve üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, esnafa sanayi sitesi müjdesi verdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı Mobilyacılar Odası yönetici ve üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, esnafa sanayi sitesi müjdesi verdi. Bayraklı sınırları içinde uygun bir alanda mobilya üretim sitesi kurarak, sokak aralarındaki üretim tesislerinden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Karabağ, projenin hemen hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanacağını söyledi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı ve üyeleri Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir araya geldi. Etkinliğe mobilyacıların yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan vekili ve Bayraklı Belediye meclis üyesi Selahattin Arslan da katıldı. Toplantıda sektörün bir çok sorunu bulunduğunu anlatan ancak en önemlisinin sanayi sitesi olduğunu vurgulayan Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, "Bu belediyelerin veya başkanları sorunu değil. Bu İzmir'in sorunu. Avrupa'nın bazı ülkeleri gibi olamayız belki ama onlarla yarışabilecek donanımdayız. Bu tip diyaloglarımızı artırarak, sorunların üstesinden gelebiliriz" dedi.

Bayraklı'da mobilyacıların üretim yapabileceği sanayi sitesi için destek vereceklerini dile getiren Başkan Karabağ da, kısa zamanda çalışmaların başlaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

DÜNYANIN EN ZOR İŞİ ESNAFLIK

Konuşmasına esnaflığın dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu vurgulayarak, başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Biz ülkemizde Avrupa'nın taklidini kötü yapıyoruz. Onların kötü yanlarını kendimize örnek alıyoruz. Günümüzde Avrupa'nın kent merkezlerinde büyük alışveriş merkezleri göremezsiniz. AVM'ler hep şehrin dışına inşaa edilmiş durumda ve hafta sonları da kapalı oluyor. Büyük kentlerde küçük büfeler yer alıyor ve bölgenin insanı AVM'lere yem ettirilmiyor. Ancak bizim ülkemizde çıkmayan AVM'ler yasası dolayısıyla yabancı sermayenin hakim olduğu AVM'ler mahalle aralarında küçük temsilcilikler açıyor. AVM'lerden alışveriş yaparak, onların sahip olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak, ülkemizin parasını onlara gelir olarak kazandırıyoruz. Yabancı sermayenin sahip olduğu AVM'ler para kazanıyor ülkemizin vatandaşının açtığı bakkallar bunların karşısında doğal olarak duramıyor. Ancak bir bakkal, esnaf bu ülkenin sigortasıdır. Mahallelinin garantisidir. Paran olmaz borç alırsın, ihtiyacını veresiye karşılayabilirsin ama büyük alışveriş merkezlerinde bu mümkün değildir. O bakımdan ülkemizin esnafa her zaman ihtiyacı vardır. Esnaf da vatandaşlarımız da yabancı sermayeye bu kadar teslim edilmemelidir" diye konuştu.

BAYRAKLI'YA MOBİLYACILAR SİTESİ

Öte yandan mobilyacıların en önemli sorunlarının başında sanayi sitesi geldiğini vurgulayan Başkan Karabağ, çağdaş, modern bir üretim sitesi kurulması için çalışmaların başlayacağını söyledi. Karabağ, "Bu konuda hemen ilçemizdeki uygun yerleri gözden geçireceğiz. Buralar; Doğançay, Yamanlar olabilir. Uygun yerleri tespit ederek, ihtiyaç olan konular da belirlenir ve elimizden gelen desteği vererek, ilçemizde mobilyacılara yeni, güzel, modern bir üretim sitesi kurarız. Böylece mahalle aralarındaki üretim yerlerinin de önüne geçmiş oluruz. Böyle güzel bir projeyi sizlere kazandırmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni el birliğiyle yapacağız" diye kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title